DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Megkezdte az évet Habsburg Ferdinánd

Az elmúlt hétvégén elrajtolt az Eurocup Formula Renault 2.0 széria 2016-os évada. A világ legjobb formaautós utánpótlás-versenyzői közül 23 vághatott neki a szezonnak a Motorland Aragón versenypályán.

Ferdinand Habsburg idén teljes programmal, sikerre éhesen tért vissza az európai színtérre. A tavaly óta komoly versenyzővé érett  18 éves osztrák ugyan látványos fejlődést mutatott versenytempó terén, azonban tisztában van vele,mely területekre kell koncentrálnia a jövőben.

9bb50250-4411-4f11-b61c-9b7dc76af4ab



A Spanyolország északkeleti részén fekvő 5,3 kilométeres pályán megrendezett három, egyenként 25 perces futamon Habsburg remek versenytempót mutatott, és számos látványos párharcot vívott ellenfeleivel.

Habár sikerült nyolc pontot összegyűjtenie a hétvége során, az osztrák születésű, ám Magyarországhoz is számos szállal kötődő versenyző nem volt képes felvenni a harcot az élmezőnnyel, ennek okát pedig elmondása szerint az időmérős eredményeiben kell keresni. 

2e700bc8-1256-4240-80b5-9ed1c3cf06a6

“Nagyon kemény hétvégén vagyok túl. “ - nyilatkozta Habsburg. ,,Amit pozitívumként ki tudok emelni az az, hogy mindhárom versenyen sikerült előrébb végeznem mint ahonnét indultam. de mindvégig a tizedik hely környékén csatáztam a futamok alatt. Volt néhány izgalmas párharcom Will Palmerrel és számos másik versenyzővel is, de többre nem voltam képes a rajtpozíciómból kifolyólag. Annak tudatában távozok innét, hogy az időmérős teljesítmény az elsődleges terület ahol javulnom kell.

Habsburgnak most több mint egy hónapja van rá, hogy javítson ezen a téren, mielőtt sor kerülne a Formula Renault 2.0 Eurocup második futamára, melynek a Monacói hercegség utcái adnak otthont május  26-29 között.

De előbb még a portugáliai Estoril felé veszi az irányt ahol most hétvégén (április 21-23) kerül megrendezésre az EuroFormula Open szezonnyitó fordulója.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: