DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
Egyéb

Csapatot vált Mick Schumacher

A hétszeres világbajnok fia tavaly a német Formula-4-ben versenyzett: idén több találgatás irányult arra, istállót vált-e, az olasz bajnokságban folytatja, esetleg feljebb lép az F3-ba.

Mick Schumacher, aki első évében a Van Amersfoort Racing színeiben szerepelt a német Formula-4-es sorozatban, 10. helyen zárta a bajnokságot, második legjobbként az újoncok között. Legelső versenyhétvégéjén alaposan felhívta a figyelmet magára azzal, hogy a három futam egyikén győzelmet szerzett. Bár pletykáltak a Formula-3-ba való lépésről is, most már hivatalos, hogy még egy szezon erejéig az F4-ben folytatja.



Mióta tavaly ősszel Monzában tesztelt velük, szóba került, hogy Schumacher a Prema Powerteam színeiben folytatja: az alakulat rendkívül sikeres az utánpótlás-kategóriákban, idén már az országos Formula-4-es sorozatoktól a GP2-ig rendelkezik csapatokkal, ráadásul a Ferrarival is jó kapcsolatot ápol, a maranellói versenyzői akadémia több tagja szerepelt náluk, köztük Lance Stroll. A Prema most hivatalosan is bejelentette, hogy Mick Schumacher csatlakozik F4-es csapatukhoz, két gokartból fellépő zöldfülű, az észt Juri Vips és amerikai-ecuadori Juan Manuel Correra személyében.

Arról azonban nem esett szó, hogy a következő hónapban 17 évet betöltő Schumacher melyik sorozatban folytatja jövőre. Egy korábbi feltételezés arra irányult, hogy a német és olasz bajnokságokat párhuzamosan teljesítheti (a Prema mindkét szériában érdekelt). Azt már bejelentették, hogy Vips és Correra elsősorban Németországban fog szerepelni, de a Prema elismerte, arról még nem határozott, Schumacher elsődleges fókusza melyik nemzeti bajnokság lesz. Az elmúlt két évben a Prema Powerteam versenyzői győztek az olasz Formula-4-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: