DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

Lorenzo sérülés miatt visszalép a RoC-ról

Az utolsó pillanatban módosult a ma kezdődő Bajnokok Tornájának felállása, miután a MotoGP friss világbajnoka, Jorge Lorenzo sérülése nem gyógyult be. Romain Grosjean olimpiai bajnok csapattársat kap.

A ma, pénteken zajló Nemzetek Tornáján során Lorenzo Romain Grosjean oldalán küzdött volna az All Star csapatban, ám a spanyolnak az orvosai tanácsára vissza kellett lépnie, miután nemrég egy alattomos sérülést szerzett.

„Nagyon-nagyon-nagyon szomorú vagyok, amiért nem vehetek részt az idei bajnokok tornáján, aminek az az oka, hogy a mallorcai ünneplés során megégettem a lábam a motoron” - mondta videóüzenetében Lorenzo, aki két hete Valenciában harmadszor is behúzta a címet a MotoGP legnagyobb kategóriájában.

„Reméltem, hogy mostanra begyógyul a seb, de nem így történt, és az overallban fellépő izzadás olyan szövődményekhez vezethet, amelyek miatt az orvosaim megtiltották számomra a részvételt. Tudom, hogy nagyszerű támogatást kaptam volna a rajongóktól Londonban, ezért sajnálom, hogy ki kell hagynom az eseményt. Mindent megteszek annak érdekében, hogy jövőre visszatérjek a Bajnokok Tornájára.”

Lorenzo kiszállása miatt új csapattársat kellett keresni Grosjean mellé, a beugró pedig a pályakerékpározás hatszoros olimpiai bajnoka, Chris Hoy lesz, aki pár éve a motorsport világában is kezdett elmerülni.

Hoy azonban a szombati egyéni versenyen már nem vesz részt, ott az a Bradley Philipot fogja helyettesíteni Lorenzót, aki a főesemény előtt a helyszínen megrendezett RoC Factor ügyességi versenysorozatot nyerte meg. „Nagyon váratlanul ért. Az egész egy nagyon kis dologként indult egy Twitter-szavazás képében, ahol elhanyagolható esélyem volt a győzelemre, most pedig hirtelen itt vagyok és ez az egész körülöttem zajlik. Alig hiszem el, de nagyon boldog vagyok” - mondta Philipot, aki például a nürburgringi 24 órás verseny dobogóján is állt már. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: