DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Egyéb

Newey, Piquet: Álomcsapat épül az F3-ban

Minden idők legnagyobb F1-es tervezője egy háromszoros világbajnok fiával dolgozhat Max Verstappen volt csapatánál – már csak Mick Schumacher hiányzik a társaságból, ugye?

A korábban a Williams és a McLaren számára is világbajnok autókat tervező, majd a Red Bull felemelkedésében is kulcsszerepet vállaló sztártervező, Adrian Newey az Autosport értesülései szerint a következő időszakban besegít majd a Van Amersfoort Racingnél, ahol többek közt Max Verstappen is versenyzett a tavalyi évben. A brit mérnököt a Formula-3 Red Bull Ringen tartott kétnapos tesztjén is látták – a csapat viszont hivatalosan még nem erősített meg semmit.

vanamersfoort_2015_d



Az istálló jövő évi versenyzői közül egyelőre egyet neveztek meg, méghozzá a háromszoros világbajnok Nelsinho Piquet 17 esztendős fia, Pedro személyében, aki két fölényes brazil F3-as cím után érkezik Európába. A másik két ülésre az egyik esélyesként emlegetik Harrison Newey-t, a sztártervező fiát – természetesen ez lehet annak magyarázata, hogy hogyan és miért kötött ki az F3-as istállónál Adrian Newey.

Harrison Newey 2015-ben a brit és a német F4-es sorozatban szerepelt, s míg előbbit a második helyen zárta Will Palmer mögött, utóbbiban Mick Schumacher volt az egyik csapattársa – szintén a Van Amersfoort Racing színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: