DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Audi Sport: Zöld jelzés a 2015-ös szezonra

Az Audi Sport hivatalosan is megnyitotta a 2015-ös Motorsport szezont a „warm-up” rendezvénnyel, a Competence Center Motorsport komplexumban. Március 19-én csütörtökön 12 nemzet – köztük Kína és Oroszország mellett hazánk – összesen mintegy 70 újságírója tehetett exkluzív körsétát az új versenyrészlegen, ahol először mutatták be az Audi négy versenyprojektjét, az LMP, a DTM, a GT és az Audi TT Cup programokat.

„Rengeteg tennivalónk van ebben az évben” – mondta Dr. Wolfgang Ullrich az Audi Motorsport vezetője, az Audi AG kibővített motorsport programjára utalva. „Itt Neuburgban, az új Competence Center Motorsport komplexumban tökéletes előfeltételeket teremtettünk hozzá. Mindannyian kellemesen érezzük magunkat az új létesítményekben. Különösen az utóbbi hetekben, amióta megkezdődött a versenyautók összeszerelése a 2015-ös szezonra. Az Audi Sport mérnökei és partnercsapataink tisztán látják az optimális munkakörülmények fontosságát.”

am150015_large_cutz_resize



A Le Mans-i 24 órásra és az FIA World Endurance Championship (WEC) bajnokságba szánt R18 e-tron quattro versenyautót alaposan módosította az Audi Sport, és az új dizájnt először csütörtökön mutatták meg Neuburgban. „Több különböző területre összpontosítottunk annak érdekében, hogy az Audi hibrid versenyautója veretlen maradjon Le Mans-ban, immár negyedik éve” – derült ki Chris Reinke, az Audi Sport LMP igazgatójának szavaiból.

A tél folyamán nem volt lehetőség ilyen mélyreható változtatásokra az aktuális Audi RS 5 DTM esetében. „ Az autó homologizálva van az elmúlt szezon harmadik versenye óta” – magyarázta Dieter Gass, az Audi Sport DTM részlegének vezetője. „ A már meglévő potenciál kihasználására koncentrálunk és odafigyelünk a legapróbb részletekre is.”

Két teljesen új versenyautó érhető el az Audi ügyfélsport részlegén, amely előreláthatólag Ingolstadtból Neuburgba költözik, majd közvetlenül utána, májusban következik a 24 órás verseny a Nürburgringen. „Elsöprő fogadtatásban részesült az új Audi R8 LMS versenyautónk a genfi világpremier óta” – mondta Romolo Liebchen az Audi Sport ügyfélsport részlegének igazgatója. „Most a versenypályán kell bizonyítanunk, hogy beváltsuk a versenyautó vizuális ígéretét”.A nürburgringi és Spa-Franchorchamps-i 24 órás versenyen, a Phoenix Racing és a WRT csapat két új Audi R8 LMS versenyautóval áll majd rajthoz. A VLN Endurance Championship és a Blancpain Endurance Series bajnokságokban az Audi Sport ügyfélsport részlege teszteketis tervez.

Új sorozatunk, az Audi Sport TT Cup a hockenheimi DTM fesztiválon debütál május elején. Ennek év végi győztesét az Audi GT program támogatása várja. „Jelenleg heti öt autót építünk” – mondta Rolf Michl, projektvezető. „Már az első verseny előtt hatalmas visszhangot keltett az Audi Sport TT Cup, és meg vagyok róla győződve, hogy óriási versenyeket fogunk látni.”

Miközben az Audi Motorsport legfontosabb feladata a 35 darab TT Cup versenyautó legyártása, a mostani „Audi Sport Warm-up” rendezvény után rögtön már a DTM, az LMP és a GT sorozatok tesztjei, versenyei következnek. A DTM Estorilban (Portugália) tesztel március 25-27-ig, a WEC hivatalos szezon előtti főpróbája (Prologue) március 27-28-ig tart Le Castellet-ben, az Audi R8 LMS pedig a VLN nyitófutamán debütál a Nürburgring-Nordschleifén március 28-án.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: