DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

PlayStation mögül a bathursti dobogó tetejére

A magyar idő szerint vasárnap reggel záruló bathursti 12 órás versenyen győztes trió két tagja egyaránt a Nissan és a Sony közös PlayStation-programjának köszönhetően lett autóversenyző.

A hétvégi bathursti 12 órás verseny elképesztően nagy csatában dőlt el, hiszen az utolsó pillanatokig öt autó haladt egy bolyban, melyek közül végül a 35-ös rajtszámú Nissan Nismo GTR-t intették le az első helyen.

A befutónál a korábban a Super Formulában és a Super GT-ben edződő, jelenleg pedig a Blancpain-sorozatban szereplő Katsumasa Chiyo ült az autóban, de a két másik versenyzőről is érdemes beszélni. Csapattársai, a belga Wolfgang Reip és a német Florian Strauss ugyanis egyaránt a Nissan GT Academy programból érkeztek, azok közé tartoznak, akik PlayStationnel indultak el a versenyzői karrier felé.

nissan_bathurst



Az elmúlt években újabb és újabb versenyzők érkeznek a programbók az autósport világába. A Nissan és a Sony minden esztendőben elindítja azt a nemzetközi versenyt a Gran Turismo-játékban, melynek legjobbjai bekerülnek egy intenzív autóversenyzői képzésbe, és hamarosan lehetőségük adódik élesben is versenyezni – nem is akármilyen helyeken, Le Mans-ban az elmúlt két évben már több, a programból érkezett versenyző volt.

A bathursti győztesek személyében a verseny 2012-es és 2013-as nyertesét köszönthetjük: Reip három évvel ezelőtt, míg Strauss egy esztendővel később lett a program kiválasztottja. Mindketten remekül mentek Bathurstben, ráadásul Strauss teljesítményének értékét tovább növeli, hogy komolyabb felkészülés nélkül, gyakorlatilag a strandról érkezett meg a versenyre, amikor kiderült, hogy a trió állandó tagja, Alex Buncombe családi okok miatt kihagyja a futamot.

A GT Academy tagjai alaposan a figyelem középpontjába kerültek a napokban, hiszen az is kiderült, hogy a program két másik korábbi tagja a Nissan LMP1-es WEC-programjában szerepel majd az idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: