DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Al-Attiyah visszavágott, üldözői lemaradtak

Az első nap után ugyan két perc büntetést kapott, de Nasser Al-Attiyah-t ez nem hozta zavarba. Nyolcperces előnnyel nyerte a második szakaszt Giniel de Villiers előtt, mialatt több élmenő is bajba került.

Az első napi belerázódás után hétfőn már 625 kilométer várt a mezőnyre, amiből viszont már 518 km hosszúságú volt a mért szakasz, miközben továbbhaladtak nyugat felé, Villa Carlos Pazból a napi végállomásra, San Juanba. A versenyzőkre itt már igazi teszt várt, hiszen kemény talajon kezdtek, ami előbb poros, majd pedig homokos terepbe váltott.

Al-Attiyah hiába nyerte meg tegnap az első szakaszt, egy sebességtúllépés után rá kirótt kétperces időbüntetés miatt a hetedik helyig csúszott vissza, ma azonban ellentmondást nem tűrően állt vissza az élre, amihez minden összejátszott: ő hibátlanul vezetett, míg legközelebbi riválisai időt vesztettek.

EasyCapture1_2



A Mini katari pilótája nyolc percet vert a második helyen beérkező Giniel de Villiersre, őt pedig a holland Bernhard ten Brinke és a lengyel Krzysztof Holowczyc követi. És hogy hova lett a többi élmenő? Robby Gordon már a második ellenőrzőpontig is 50 percet veszített, a napot az élen kezdő Orlando Terranova pedig az utolsó kilométereken tévedt el, ami több mint 20 percébe került. Még rosszabbul járt azonban Stephane Peterhansel, akinek Peugeot-jában a hírek szerint a második mért szakaszon kettes fokozatban ragadt a váltó, így egy óránál is többet vesztett. Arról nem is beszélve, hogy az élen való küzdelemből valójában már tegnap kieső, de ma újrainduló Nani Roma is egy újabb gyenge napon van tóll.

„Megnyertük a szakaszt, és ez ma nagyon nagy dolog” - mondta a célban a magabiztosnak tűnő Al-Attiyah. „Innentől már nyugodtan vezethetünk a pihenőnapig. A maratoni napon is könnyedebben vezethetünk, de persze arra törekszünk, hogy minden nap olyan legyen, mint a mai. Ezt a napot jól elterveztük, alaposan áttanulmányoztuk a szakaszt, és csak éjjel 1:30-kor feküdtünk le. Persze nehéz volt, ma majdnem elaludtam az autóban!”

A motorosoknál is kissé a feje tetejére állt az élmezőny, miután a tegnapi napot megnyerő Sam Sunderland eltévedt, és csak több mint kétórás útkeresést követően talált vissza a helyes irányba. Az élen Barreda Bort végzett Goncalves és Faria előtt, míg Coma csak a 8. lett, így az összetettben is csak a hatodik pozícióban áll, 12 perccel Barreda Bort mögött.

A második nap végeredménye:

Motorok

1. Joan Barreda Bort
2. Paulo Gonçalves +06:13
3. Ruben Faria +09:16

Autók

1. Nasser Al-Attiyah
2. Giniel De Villiers +08:30
3. Bernhard ten Brinke +10:04

Quadok

1. Rafal Sonik
2. Ignacio Casale +03:33
3. Sergio La Fuente +04:14

Kamionok

1. Eduard Nikolaev
2. Siarhei Viazovich +00:46
3. Mardeev Airat +00:49

Részletes eredmények ide kattintva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: