DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Africa Race: Zapletal elveszítette a vezetést

Befejeződött az ötödik etap a tizenkét napos Africa Eco Race-en, amely jelentős fordulatot hozott az autós mezőny tabellájának élén, miközben a motorosoknál máris kirajzolódott az egyértelmű favorit.

Marokkó elhagyása után a mezőny szombaton az arab ország irányítása alatt álló Nyugat-Szaharában folytatta útját, ahol az As Sakn és Dakhla közötti gyorsaságit teljesítették. Köves terepen kezdtek, ami lassan homokos területre váltott, s az autók, motorok és kamionok az Atlanti-óceán partja mellett is elhaladtak.

A motorosok élmezőnyében nem történt komoly változás, de ez nem is meglepő, elnézve a Dakar Rali rutinjával érkező Pal Anders Ullevalseter két óra fölé rúgó előnyét. A szombati szakaszt ugyan a második helyen zárta Robert Theuretzbacher mögött, de legközelebbi üldözője ezzel nem tudott sokat faragni hátrányán.

10292547_10152940977117270_9110770901106308723_n



Az autók és a kamionok összevont értékelésében Anton Grigorov autója nyerte a napot, megelőzve a Kuprianov-féle kamiont. Ám mivel a tabellát péntek után még vezető Miroslav Zapletal csak a 26. helyen ért célba 50 perces lemaradással, így az összetettben elvesztette az első helyét a cseh különítmény. A harmadik pozícióba csúsztak, mialatt a vezetést a napot negyedikként záró Jacques Loomansék vették át.

Az egyetlen állva maradt magyar induló, a Qualisport kamionja a 9. helyen zárt, ezzel összetettben a huszonötödikek.

Vasárnap, január 4-én phenőnapot tart az Africa Race mezőnye Dakhlában, mielőtt Mauritánia felé vennék az irányt a verseny második felére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: