DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

TCR: Sorozat indul Ázsiában és az USA-ban is

A WTCC önjelölt riválisaként ismert TCR sorozat szervezői komolyan veszik terveiket: közös szabályrendszerrel számos önálló regionális és nemzeti sorozatot indítanak útjára.

A TC3 néven induló TCR mögött Marcello Lotti áll, a WTCC korábbi promótere. Tapasztalatait felhasználva egy olyan sorozatot álmodott meg, amelynek költségeit kordában lehet tartani, kisebb privát csapatok is megengedhetik maguknak a szereplést, olyannyira ők állnak a középpontban, hogy gyári csapatok nem is indulhatnak. A TCR ötlete nem csak a nemzetközi szériát – amelynek versenynaptára több F1-es betétfutamot is tartalmaz – foglalja magában, hanem egy szabályrendszert, amelynek szellemében kisebb, nemzeti vagy regionális bajnokságok is szerveződhetnek. Most ezek kezdtek kinőni a földből.



A legjelentősebb közülük az ázsiai széria, amelynek versenynaptárát már nyilvánosságra hozták, illetve a TCR USA, amely jövőre az USTCC túraautó-bajnokság kategóriája lesz, 2016-ban azonban a tervek szerint önállósodni fog. Olaszországban, Portugáliában és a Benelux-államokban (2016-ban) is indul önálló TCR-széria, jelen állás szerint tehát öt nemzeti/regionális bajnokság fogja kiegészíteni a nemzetközi bajnokságot.

A TCR Asia naptárában hat helyszín szerepel, köztük Korea, Japán, Thaiföld és Malajzia, ahol két versenyt is tartanak. A szezonzáró időpontja még nincs megnevezve, de minden bizonnyal a Makaói Nagydíj keretében rendezik meg.

A TCR Asia tervezett versenynaptára:

Korea

Május 17.

Okayama, Japán

Június 28.

Sepang, Malajzia

Augusztus 9.

Sepang, Malajzia

Augusztus 16.

Chang International Circuit, Thaiföld

Október 18.

Makaó, Kína

?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: