DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Véget ért a Rotax Max Challenge döntő

A Valenciában rendezett Rotax Max Challenge Grand Finals utolsó napjának programját az időjárás megrövidítette, így kora délután került sor a warm-upot az élen záró Kancsár Ferenc döntőjére.

A rossz időjárás miatt a tervezettnél rövidebbre fogták a Rotax Max Challenge Grand Finals utolsó napjának programját, így a pre-finalt csak a Micro Max kategóriában rendezték meg. Mivel az előrejelzések arról szóltak, hogy az idő délutánra még rosszabbra fordul, az öt kategória döntőit előrehozták.

A Junior-kategória versenye volt a nap talán legizgalmasabb futama, amiért az egyre erősödő eső is sokat tett. Az első helyért a rajt után egy hatos csata bontakozott ki, közülük végül az észt Jueri Vips került ki győztesen, aki a brit David Woodert verte meg szoros versenyen. A dobogóra a belga Max Timmermans állhatott még fel, az élről induló litván Baciuska pedig csak a 24. helyen ért célba.

Következtek a Senior-mezőny tagjai, a körülmények pedig változatlanul nehezek voltak: a pálya egyes részein állt a víz, máshol viszont száraz volt az aszfalt. A futam elején a portugál Bruno Borlido vezetett, akire a hazai Carlos Gil zárkózott fel. Kettejük küzdelmét a spanyol nyerte, míg a harmadik helyre Zachary Claman-Demelo futott be.

A Masters-kategória döntőjét Cristiano Morgado kezdte az élen, mögötte Martin Pierce, Mikko Laine és a mezőny egyetlen hölgytagja Tiffany Chittenden következett. Utóbbi hamar visszaesett, és a négyszeres bajnok Morgado sem tudta tartani a tempót, így a győzelemért Pierce és Laine csatázott egészen a leintésig: a győzelem végül a finn versenyzőé lett.

Mi, magyarok a legjobban a DD2-finálét várhattuk, benne a remek formában lévő Kancsár Ferenccel, aki három előfutamából egyet megnyert, egyet pedig a harmadik helyen zárt, majd a warm-upon is ő érte el a legjobb időt. Sajnos nem sokáig reménykedhettünk, a magyar versenyző ugyanis a rajtnál visszaesett a mezőny végére, és utána hiába diktált remek tempót, csak a 21. helyre tudott feljönni. Habsburg Ferdinánd a mezőny végéről remekül zárkózott fel, és végül a 12. pozícióban zárt. A versenyt az Egyesült Arab Emirátusok színeiben versenyző Sean Babington nyerte Ben Cooper és Jordan Boys előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: