DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

F1-es teszt lesz a jutalma az Auto GP győztesének

A következő szezon végén az Auto GP mezőnyének legjobbja F1-es autót tesztelhet jutalomként, emellett a sorozat költségcsökkentő változásokkal szeretné olcsó alternatívát kívánni a csapatoknak.

A 2014-ben Kimiya Sato által uralt Auto GP-széria következő győztese komoly ajándékkal gazdagodhat év végén: jutalomként F1-es autót tesztelhet, arról azonban nem szól a fáma, melyik csapat autóját próbálhatja ki. Emellett komolyabb változások előtt is áll a sorozat, Enzo Coloni szerint az új specifikáció másfél másodperccel lesz gyorsabb elődjénél. Az új autón felül a naptárban is változások lesznek – nyolc helyett hét hétvégén csapnak össze a pilóták – , ami annak a tervnek a része, mely egy versenyszezon költségeit 400.000 euróig szeretnék levinni.



„Kemények dolgoztunk azon, hogy az Auto GP-t jó alternatívává változtassuk azáltal, hogy javítunk az autó teljesítményén, a médiamegjelenésünkön az Eurosportnak köszönhetően, és hogy optimális szinten tartsuk a költségvetést” – mondta Enzo Coloni, a sorozat promótere. „Ezek a lehetőségek mind segíti majd a fiatal pilótákat annak érdekében, hogy lépjenek egyet a Forma-1- felé vezető úton.” A korábbi sikeres csapatvezető hozzátette, hogy széria egyen-szimulátora is a rendelkezésükre áll. „Az ifjú versenyzők támogatása érdekében fejlesztettük ki az új szimulátorunkat, melyet a legjobb pilóták és mérnökök is jóváhagytak. Külön az Auto GP számára lett készítve, hogy könnyebbé tegye a tehetségek előrelépését a Forma-1-be.

A sorozat a 2015-ös naptár helyszíneit is nyilvánosságra hozta, egyelőre dátum nélkül, hiszen a WTCC-naptár (melynek ismét a kísérősorozata lesz) pontosítása is kihirdetésre vár. Számunkra jó hír, hogy ismét láthatjuk a srácokat versenyezni a Hungaroringen, míg a nürburgringi forduló a Blancpain-széria betétversenye lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: