Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 16. vasárnap

Sebességrekord

Formula-1-es autó 400 felett

A rajongók körében állandó témaként merül fel, milyen gyors is lehet maximum egy F1-es versenygép. Elérheti-e a 400 kilométer/órás sebességet? Azóta megkaptuk a választ: igen!

részletek

Stroll fennmarad a hullámhegyen?

A Williams istálló is visszatér Bakuba, ahol tavaly felállította a világrekordot a végsebesség tekintetében. A nagy kérdés, Lance Stroll lendülete megmarad-e, vagy egyszeri kiugrás volt Montreal.

részletek

Gyorsabb, mint a Bugatti Chiron - Hennessey

A világrekordot hivatalosan április 11-én, hétfőn jelenti be a Hennessey.

részletek

Retro – Akit nem a sebesség vitt el

A 20. század első felében számos bátor férfi küzdött a sebességi világrekordokért szárazon és vízen, de közülük igen keveseknek adatott meg, hogy „ágyban, párnák közt” érhesse őket a vég.

részletek

Megdőlhetnek a monzai sebességrekordok Mexikóban?

Hiába a magaslati levegő és az ebből fakadó kisebb motorteljesítmény, a hosszú mexikói célegyenesnek nagyobb sebességeket érhetnek el az F1-es autók, mint eddig Monzában.

részletek

Ment ezerrel - Andy Green, a leggyorsabb autó pilótája

Az aktuális szárazföldi sebességrekordot tartó sofőr újabb határátlépésére készül: célja az 1600 km/órás sebesség elérése. Jelenleg csak a brit királyi légierő pilótája, Andy Green képes erre a mutatványra, aki Budapesten járt, hogy bemutassa járművét, és meséljen a kihívásról.

részletek
Olvastad már?