DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

SebességFesztivál

Goodwood - Sebességkirályok ünneplése

Abban a pillanatban, ahogy elkészült a világon a második autó, megszületett az autóversenyzés, vele együtt pedig a sebességimádat szenvedélyének vírusa. Aki ebben szenved, annak minden nyáron kétségtelenül az Egyesült Királyság West Sussex tartományában, a Sebességfesztiválon van a helye. Kigyógyulni ebből ugyan már egyikünk sem fog, de legalább a hasonló érdeklődésű személyekkel együtt csoportosan hódolhatunk szenvedélyünknek a sebességimádat goodwoodi templomában, amelyet benzingőz, brutális motorhang és füstté rongyolt gumiabroncsok illata leng körül.

részletek

Áprilisban újra Drifted.hu Sebesség Fesztivál!

Nem csak nemzetközi, hanem hazai szinten is megkezdődik az autósport-szezon. Itt a tavasz, ennek pedig mi sem lehetne nyilvánvalóbb jele, mint a dübörgő motorok és az induló szabadtéri autós rendezvények.

részletek

Exkluzív: Jubileumi garden-party a gróf birtokán

Ki gondolta volna annak idején 1993-ban, amikor March grófja az első Sebességfesztivált szervezte goodwoodi birtokán, hogy röpke pár év alatt világraszóló eseménnyé növi ki magát, amelyet bárhol a világon minden igazi motorsportrajongó vörössel karikáz be naptárában? Ez az évente megrendezett fantasztikus esemény azóta minden motorsportkategóriának otthont ad és többek között pont ez a varázsa, akár esőt, akár forróságot hoz az angol nyár (ami azért, valljuk be, nem sokszor fordult elő a két és fél évtized alatt).

részletek

Goodwood FOS: Fekete fellegek Nagy-Britannia fölött

Az idei goodwoodi Sebességfesztivál többségében esőben zajlott, amely rengeteg kellemetlenséget okozott a szervezőknek és résztvevőknek egyaránt, viszont a változatos motorsport palettának sikerült ideiglenesen feledtetnie a Brexit által okozott sötét jövőképet.

részletek