Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 10. péntek

SUV

Jön az új Volkswagen SUV: a T-Cross

A T-Cross egy újfajta SUV formát képvisel a Volkswagen márkán belül. A 2016-os Genfi Motor Show-n bemutatott tanulmány most közel áll ahhoz, hogy életre keljen, és meginduljon a gyártása. A T-Cross-szal a Volkswagen gazdagabb lesz egy kisméretű SUV modellel. Az új Volkswagen T-Cross ősszel debütál majd.

részletek

A Lexus NX a legértéktartóbb SUV?

A hibrid elektromos autókra számos tanulmány szerint nagyságrendekkel jobb értéktartás (magasabb maradványérték) jellemző, mint a hagyományos, benzines vagy dízelüzemű autókra - legutóbb épp a mértékadó CAP-HPI elemzése jutott erre a megállapításra.

részletek

Jöhet a Volkswagen első kabrió SUV modellje

Zöld utat kapott a T-Roc alapjaira épülő új kabrió: a Volkswagen márka legjelentősebb modelloffenzívájának keretében mutatja be első nyitható tetejű SUV modelljét.

részletek

Ezek a legnépszerűbb SUV-ok Magyarországon

A szabadidőautók, más néven SUV-ok (Sport Utility Vehicle), vagy épp népszerű nevükön városi terepjárók, esetleg crossoverek (bár a megnevezés félrevezető lehet, mert számos a kategóriába tartozó modell esetében meglehetősen alacsony az értékesítésekben a 4x4-es változat aránya) megdöbbentő és rohamosan növekvő népszerűségnek örvendenek idehaza és világszerte egyaránt.

részletek

Sportkocsik SUV-sítva

Manapság virágzik az SUV kategória piaca, ezért a Jennings Motor Group grafikusai gondoltak egyet, és SUV-t varázsoltak olyan tipikus sportautókból, mint a Ford Mustang, Honda NSX vagy McLaren 720.

részletek

Látványos SUV tanulmánnyal készül Tokióra a Toyota

A világ legzöldebbnek és leginnovatívabb autógyártójának tartott, és az SUV-ok területén is hagyományosan erős Toyota nagy dobásra készül a hazai terepen: a világelső japán gyártó egy látványos, kategória teremtő haszongépjármű-SUV tanulmányt, a Tj Cruiser bemutatását tervezi a Tokiói Autószalonon. A gyártó prémium márkája, a Lexus szintén ígért egy izgalmas, a márka jövőképét bemutató tanulmányt a szalonra, arról azonban egyelőre keveset árultak el.

részletek

Új kompakt SUV érkezett a Ford palettájára

A Ford ma bemutatta az új, sokoldalúbb, kifinomultabb stílusú, modernebb technológiákkal felszerelt Ford EcoSport kompakt SUV-t, amely még idén megjelenik az európai piacokon.

részletek

9 név a kalapban - Hogy hívják az új Seatot?

A #SEATseekingName projekt, a spanyol márka név választó programja kilenc olyan javaslatot eredményezett, amelyekkel nevet adhatnak a márka 2018-ban piacra kerülő új szabadidő autójának. A 10 130 beérkezett javaslat közül kiválasztott kilenc helységnév Spanyolország teljes területét lefedi.

részletek

Már itthon is a városi terepjáró a legnépszerűbb

Az idei év első félévében elképesztő mértékben növekedett a hazai SUV szegmens: miközben a teljes magyarországi személyautó és haszongépjármű piac csupán 13,5%-al nőtt, addig január és június között 43,6%-al talált több városi terepjáró talált gazdára, mint a tavaly év azonos időszakában. Ezzel a szegmens aránya a teljes piacon a tavalyi 24,8%-ról 31,4%ra nőtt, miközben a soron következő második legnagyobbnak számító középkategóriás (C) autók szegmense 18,5%-ról 16,5%-ra csökkent. Ez a trend az olyan gyártóknak kedvez, mint a világ leginnovatívabbjának és legzöldebbjének tartott világelső Toyota, és prémium márkája, a Lexus, amelyek elképesztően sikeres környezetbarát hibrid SUV kínálatuknak köszönhetően sorra döntik az értékesítési rekordokat.

részletek

Milyen érzés, amikor több köbméter sóder rádborul?

Egy audis úgy gondolta, hogy még éppen be tud férni egy teherautó elé, de tévedett - cserébe kapott a nyakába több köbméter sódert, és még egy súlyos platót is.

részletek

A Volkswagen első elektromos SUV tanulmánya

Avantgárd elektromos járművekkel jelenik meg a közeljövőben a piacon a Volkswagen. Crossover tanulmánya a Sanghaji Autókiállítás keretében tartott világpremierjével a Volkswagen e hónapban az elektromos mobilitás további fontos szereplőjére kínál kitekintést.

részletek

2020-ig biztos lesz elektromos Ford SUV

A millenáris nemzedékben erős a társadalmi felelősségtudat*, emellett pedig vonzónak találják a javak és szolgáltatások bérleti és megosztási konstrukcióit – vagyis egészen másfélék a fogyasztási szokásaik, mint az idősebb generációké. Mindez alapjaiban változtatja meg a vállalatok (köztük az autógyártók) üzleti elképzeléseit.

részletek
Olvastad már?