Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 6. csütörtök

Mazda

Ötcsillagos Mazda-show Genfben

A Mazda stand lesz a jövő hónapban az egyik legtöbb újdonságot felvonultató hely a 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon. A stand középpontjában a 2018-as Mazda6 áll majd, a Sportkombi változat világ-, a Sedan karosszéria európai premierjét láthatjuk. Az új modell mellett kiállítják a tavaly októberben bemutatkozott VISION COUPE és KAI CONCEPT tanulmányautókat, valamint megjelenik a Mazda forradalmi újdonsága, a SKYACTIV-X következő generációs benzinmotor is.

részletek

Kai és Vision Coupe - Két új Mazda bukkant fel Tokióban

A mai napon a Mazda két tanulmányautót leplezett le a 2017-es Tokiói Autószalon keretében. Az egyik – melynek ez a világpremierje – a KAI koncepció, egy kompakt Sport modell, amely a díjnyertes japán autógyártó új termékgenerációjának hírnöke. A másik a VISION COUPE, amely tegnap este debütált a „Mazda Design Éjszaka 2017” elnevezésű, szalon előtti rendezvényén.

részletek

Mazda: Dupla premier Tokióban!

A Mazda Motor Corporation két tanulmányautót mutat be a 2017-es Tokiói Autószalonon: az egyik a márka következő termékgenerációjának hírnöke, a másik pedig a Mazdák jövőbeni formanyelvét testesíti meg. A gyár megjeleníti új erőforrását, a SKYACTIV-X benzinmotort is. A kiállítás a sajtónapokat követően (október 25-26.) október 28-tól november 5-ig látogatható a nagyközönség számára.

részletek

Menetpróba - Sportos és csendes a Mazda CX–5

A címben feltűntetett két jelző mellett még jól is vezethető az új CX–5, ráadásul a formája pont ugyanazt a különleges dizájnt hozza, mint a 6–os vagy a 3-as. Az ellenállhatatlan vonalú Mazda SUV csúcskivitelét teszteltük.

részletek

Csodás motorhangok Le Mans-ból

A Le Mans-i 24 órás hosszú történelmében egészen fantasztikusan szóló erőforrásokkal jelentkeztek a gyártók – a rajongók nagy örömére. Aki szereti a szuper motorhangokat, azoknak erősen ajánlott!

részletek

Ötvenéves a Wankel-motoros Mazda Cosmo

Fontos pillanat volt az autózás történetében, amikor pontosan 50 éve, a Mazda bemutatta a Wankel-motoros Mazda Cosmo Sport modellt. A stílusos kétüléses egy olyan innovációs hagyomány kezdetét jelentette, amely a mai napig él a Mazdánál: a cél egyedi műszaki megoldásokkal különleges vezetési élményt adó és motorsportsikereket eredményező autók gyártása.

részletek

Dizájn díjat nyert a Mazda KODO

A Shiseido parfüm és kozmetikai márka által fejlesztett „SOUL of MOTION” illat, amely a Mazda KODO – A mozgás lelke formanyelvet hivatott szimbolizálni, arany iF Design díjat nyert a csomagolás kategóriában.

részletek

Genfben tartja európai premierjét az új Mazda CX-5

A Mazda új kompakt szabadidőjárműve a Jinba Ittai új generációját képviseli. Magas elvárásoknak kell megfelelnie, és nem is okoz csalódást.

részletek

Jinba-Ittai - Itt az új Mazda MX-5 RF

A Mazda MX-5 RF („retractable fastback”, azaz lenyitható kupétető) azóta ejti bámulatba a nagyközönséget, hogy 2016 márciusában először lehullott róla a lepel a New York-i Autószalonon.

részletek

Los Angelesben mutatkozott be az új Mazda CX-5

A Los Angeles-i Autószalonon mutatták be az új Mazda CX-5 modellt, egy teljesen új verzióját annak a kompakt SUV-nak, amely a 2012-ben színre lépett, szakmai berkekben is elismert, a hatékony könnyűépítésű SKYACTIV technológiát és a díjnyertes KODO dizájnt ötvöző modellgeneráció első tagja volt.

részletek

Los Angelesben debütál az új Mazda CX-5

A vadonatúj Mazda CX-5 a novemberi Los Angeles Autószalonon tartja világpremierjét. A még élvezetesebb vezetés érdekében a műszaki megoldások és a dizájn terén, minden elemében megújította díjnyertes CX-5 modelljét a Mazda.

részletek

Elindult a Mazda MX-5 RF gyártása

A Mazda Motor Corporation tegnap megkezdte a Mazda MX-5 RF gyártását Japánban. A nyitható keménytetős modellt egyelőre az európai és észak-amerikai piacok számára készítik, amelyeken az értékesítés 2017 elején indul majd.

részletek