Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Jabouille

A Renault kellemes emlékei Schumacherékről

Tíz év után került vissza a versenynaptárba Franciaország. Különleges helyszín ez a Renault számára, hazai motorral, több zseniális pilóta is nyert futamot, például Schumacher és Prost is.

részletek

A legidősebb élő nagydíjgyőztesek

Szombaton Stirling Moss bejelentette, hogy nem szerepel többé nyilvánosan, a hét pedig szomorú hírrel, a 86 esztendős Dan Gurney halálával kezdődött. Összegyűjtöttük a tíz legidősebb embert, aki F1-es versenyt nyert.

részletek

Régen még kinevették a turbómotort

Több, mint negyven éve született meg az első, Formula-1-es turbómotor, ám akkor még szó szerint nevetség tárgya volt a Renault újítása. Pedig nem kellett sok idő, hogy átvegye a hatalmat.

részletek

Amikor az autód megbízhatósága pocsék

Sokan sajnálják idén Fernando Alonsót és Max Verstappent a számtalan technikai hiba miatt. Voltak esetek, amikor ennél sokkal rosszabbul jártak pilóták, köztük világbajnokok is. Ilyen, amikor az autód nem enged.

részletek

Retro – Az első három kihullott

A két turbós Renault ugyanabban a körben, azonos hiba miatt esett ki a Német Nagydíjról – és a vezetést megöröklő Alan Jones sem örülhetett sokáig az 1980-as futamon, amely megtizedelte a mezőny elejét.

részletek

Retro – Francia hódítás Dél-Afrikában

Az 1980-as F1-es szezon harmadik versenyén, a dél-afrikai Kyalamiben olyan dolog történt, amire előtte tizenkét esztendőn át nem volt példa. Francia örömmel zárult a szomorúan induló hétvége.

részletek

Retro - A legendás Villeneuve-Arnoux csata

Ezen a napon rendezték azt a Francia Nagydíjat, ami sokaknak bizonyára elsőként jut eszébe, ha a sport hőskorából kell egy futamot kiemelniük. Az első turbómotoros győzelem csak a második legérdekesebb dolog volt.

részletek