Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 7. kedd

Gurney

Gyász: Elhunyt Dan Gurney

Újabb veszteség érte a száguldó cirkuszt, Dan Gurney személyében eltávozott az egyetlen olyan amerikai futamgyőztes, aki amerikai autóval tudott nyerni. 86 éves korában érte a halál.

részletek

Retro – Az újító, akinek a pezsgőzést is köszönjük

A 60-as évek bővelkednek a sokoldalú pilótákban, Dan Gurney pedig közülük is a legérdekesebbek közé tartozik. A Porsche egyetlen F1-es futamgyőztese Jack Brabham és saját csapatát szintén győzelemre vitte, Le Mans-i diadalának megünneplésével pedig szokást teremtett.

részletek

Retro – Porsche a pole-ban!

A néhai sportautó-világbajnokságban, illetve modern örökösében, a WEC-ben ez mindennapos dolognak számít, az F1-ben viszont jóval ritkább – egészen pontosan csak egyetlen ízben fordult elő.

részletek

Őket követheti Alexander Rossi a siker felé

A Manor újonca lesz a 156. amerikai versenyző, aki legalább egy hétvégén autóba ült - újvilági elődei között nem sok sikeres pilóta akadt, mindössze öten nyertek F1-es futamot.

részletek

Retro – Porsche-győzelem az F1-ben

Bizony, ilyen is volt, méghozzá mindössze egyetlen alkalommal a sportág történetében: öt évtizede épp ezen a napon szerezte meg a gyári Porsche-istálló első és utolsó győzelmét.

részletek

Retro – Szárny, pezsgő, sisak, buborék, Eagle

Kevés F1-es pilóta van, aki színesebb és érdekesebb karriert tudhatott magáénak, mint Dan Gurney, aki Jack Brabhamhez és Bruce McLarenhez hasonlóan saját csapatával is futamot tudott nyerni.

részletek
Olvastad már?