Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 20. hétfő

Collins

Retro – Egy nagy tehetség korai halála

Potenciális világbajnok volt – nyerhetett is volna, ha a kötelességtudatot nem tartja előbbre valónak –, de fiatalon elragadta a halál: ezen a napon, a félelmetes Nürburgringen vesztette életét Peter Collins.

részletek

Amikor... a rajongók szétloptak egy Benettont

Könyvtárat lehetne megtölteni a Sebesség Templomának F1-es pillanataival, a 2015-ös verseny előtt Monza legjeit gyűjtöttük össze - a legszorosabb befutótól a legtiszteletlenebb drukkerekig.

részletek

Retro - Legyen inkább a csapattársam bajnok!

Peter Collins három F1-es győzelme mellett azzal vonult be a sportág történetébe, hogy hozzásegítette Juan Manuel Fangiót negyedik bajnoki címéhez - íme, az 1956-os Olasz Nagydíj krónikája.

részletek

Retro – Egy Ferrari vert meg hat Maseratit

Az 1956-os nürburgringi F1-es futamon hét autó ért célba, de csak öten kerültek a végeredménybe: az egy szem Ferrari győzött, a Maestro brit csapattársa világbajnoki esélyei pedig füstbe mentek...

részletek

A dupla pont már 1953-ban bajt okozott volna

Az egyik legtapasztaltabb F1-es újságíró, Maurice Hamilton a pontduplázás lehetséges hátrányaival foglalkozott: szerinte csak háromszor került volna méltóbb helyre a cím e szabállyal. Massa az egyik.

részletek

Retro – A legnagyobb úriember

Peter Collins önzetlenségét aligha fogja valaha bárki is túlszárnyalni az F1-ben, a fiatalon elhunyt brit karrierje azonban nem csak erről, hanem egy nagy barátságról és egy végzetes rivalizálásról is emlékezetes maradt.

részletek
Olvastad már?