DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

Austin

Három rajthelyes büntetést kapott Stroll

Nem maradt szankció nélkül az USA Nagydíj leglátványosabb jelenete: a felügyelők az Aston Martin pilótáját találták felelősnek az Alonsóval történt ütközésben. Albon is utólagos büntetést kapott.

részletek

A Mercedes megfontolja az új szárny bevetését Mexikóban

A csillagosok egy módosított első szárnyat is magukkal vittek Austinba, a riválisok szerint azonban kérdéses a darab szabályossága. A brackley-i istálló megfontolja, hogy megtartsa-e a koncepciót.

részletek

Norris szerint egyértelműen az Alpine-nál az előny

A McLaren brit pilótája szerint nem kétséges, hogy az Alpine rendelkezik a gyorsabb autóval a két alakulat csatájában, ugyanakkor saját csapatának teljesítményére is büszkeséggel gondol.

részletek

Wolff: Majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet

A Mercedes csapatfőnöke szarkasztikus hangnemben reagált Christian Horner szombati sajtótájékoztatón elhangzott szavaira. Az osztrák szerint a szabályok és körülmények mindenki számára egyformák.

részletek

Gasly: Ez elfogadhatatlan ezen a szinten

A francia versenyzőt újra utolérte a balszerencse, hiszen a legutóbbi Japán GP-t követően ismét fékhiba hátráltatta őt a kvalifikáción. Gasly meglehetősen csalódott a visszatérő jelenség miatt.

részletek

Perez: A Q3 végére jutottunk oda, ahova kell

Nem volt elégedett az időmérőjével a Red Bull pilótája, aki ráadásul motorcserés büntetés miatt csak a kilencedik rajtkockából indulhat Austinban. A mexikói megemlékezett Dietrich Mateschitzről is.

részletek

Verstappen: Holnap büszkévé tesszük Dietrichet

A holland érte el a harmadik legjobb időt az időmérőn, azonban a versenynek már az első sorból vághat majd neki. Verstappen számára érzelemdús volt az austini szombat Dietrich Mateschitz halála miatt.

részletek

Kettős Ferrari-siker, Sainzé az austini pole

Tarolt a Scuderia az F1-es USA Nagydíj kvalifikációján: a spanyol 65 ezreddel előzte meg monacói csapattársát. Verstappen 92 ezredes hátránnyal a harmadik, de Leclerc büntetése révén az első sorból indulhat majd.

részletek

Így zajlott az USA Nagydíj időmérő edzése

A péntek a Ferrarié, a szombati edzés Verstappené volt Austinban – ki nyeri végül a kvalifikációt, amely előtt már számos rajtbüntetést kiosztottak? Kövessétek velünk!

részletek

Ez volt az USA Nagydíj harmadik edzése

Most már sem beugró újoncok, sem gumiteszt nem lesz, így a csapatok teljes egészében a saját munkájukra koncentrálhatnak az időmérő előtti utolsó tréningen: kövessétek velünk!

részletek

Perez: Egy jó időmérőre van szükségem

Öt hellyel biztosan hátrébb sorolják majd a kvalifikációt követően Sergio Perezt, aki kissé aggódik emiatt. Úgy véli, egy jó rajthelyre lesz szüksége, viszont még nem tökéletes az autó egyensúlya.

részletek

Sainz nem érezte jól magát a Ferrariban

A spanyol nagyon elégedett volt a Ferrari tempójával pénteken, az austini aszfaltcsík bukkanói miatt mégis kellemetlenül érezte magát az F1-75-ben. Eközben Leclerc mozgalmas FP2-n van túl.

részletek