Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 1. csütörtök
Bulvár

Kiss Norbi rajongójának szülinapján járt

Még csak tízéves, de már dobogóra állhatott komoly szimulátorversenyeken és rendszeres gokartozással is fejleszti tudását.

Ő Gillyén Krisztián, akinek példaképe Kiss Norbi, szenvedélye az autósport és az állatok védelme. 

Tizedik szülinapját a budapesti Novotel Bowling City-ben ünnepelte. A torta természetesen Norbi Európa-bajnok versenykamionját formázta, a meglepetésvendég pedig Kiss Norbi maga volt. Krisz pedig - ahogy a család és a barátok nevezik - a meghívottaktól azt kérte: ajándék helyett Kiss Norbi Kápolnai Macskaárvaházának hozzanak adományt.
 
Krisz 7 évesen kezdett gokartozni és szimulátorozni. Azóta már részt vett a digitális Kamion Európa-bajnokságban, valamint a magyar virtuális kamionversenyen és sikeresen szerepel az éppen zajló német digitális bajnokságban. Lelkes állat- és természetbarát. Ha teheti, nagy szeretettel látogat a Kápolnai Macskaárvaházhoz ahol fát ültet és cicákat szeretget. Két kis örökbefogadott cicája is a Norbi által támogatott árvaház lakója volt. Maradék szabadidejében programozás és robotika szakkörre jár.
 
"Szorgalom, elkötelezettség, tehetség  és kitartás. Ez mind elengedhetetlen a sikerhez az autósportban is" - fogalmazott Kiss Norbi, hozzátéve, Krisz úgy tűnik mindezek alapjaival rendelkezik, de így is hosszú, rögös és bizonytalan az út az autósport csúcsáig. A négyszeres Európa-bajnok szerint az viszont nagyszerű alap, ha valakinek ennyi idősen ilyen, Kriszhez hasonló eltökéltsége és kitartása van céljai eléréséhez.  Az pedig - Kiss Norbi szerint - megható és példaértékű, hogy egy 10 éves kisfiú, szülinapján  ilyen módon mutat példát a társadalmi felelősségvállalásról. 
 
"Krisz évek óta rendszeres és egyúttal legfiatalabb önkéntesünk. Büszkék és boldogok vagyunk, hogy szüleivel együtt a Macskaárvaházat választotta. Esete jó példa arra, hogy ha valaki a szüleitől is ilyen szimpatikus magatartási mintákat kap, könnyen választja már fiatalon az állat- és természetvédelem útját" - fogalmazott Bóday Csilla, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány titkára, aki szerint Krisz esete is bizonyítja, hogy Kiss Norbi részvétele a macskaárvaház munkájában olyan különleges érték, amely a maga nemében egyedülálló a hazai állatvédelemben. 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: