DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Perez: Nehéz az F1 és a gyerekek együtt

A Red Bull mexikóija háromgyerekes apa: arról beszélt, a sport teljes embert igényel akkor is, ha az illetőnek családja van. Saját tapasztatából fakadóan teljesen megérti Vettel döntését.

Sergio Perez a Formula-1 családapáinak egyike: feleségével, Carolával három gyermeket nevelnek, a legkisebb, Emilio a májusi Spanyol Nagydíj előtti napokban született. Két nagyobb testvére az ötéves Sergio junior és a hároméves Carlota. Perez elismeri, rettentő nehéz összeegyeztetni a Formula-1-es és a családi életet.



„Amikor elmész, mindig az eszedben jár, ahogyan elköszöntél a gyerekeidtől. Nehéz dolog. Ez a sport mindent kivesz belőled, a magánéletedből is. Lényegében nincs is igazán magánélet, hisz állandóan dolgozol. Mindig edzeni, mindig odafigyelni az étkezésre. Ez akkor sem változik, ha gyerekeid vannak” – magyarázta Perez, aki a RacingNews365 idéz.

Ebből kifolyólag a mexikói meg tudja érteni Sebastian Vettelt, aki családi életére hivatkozva jelentette be visszavonulását a Magyar Nagydíj előtt. „Érthető és elfogadható. Az én véleményem az, hogy ha egy projekt motivál és ott akarsz lenni, akkor tisztában vagy az árával. Néha az ember többet már nem akarja megfizetni ezt az árat. Ilyenkor jobb elköszönni a sporttól” – fejtegette Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: