DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újszülött fia miatt akar remekelni Barcelonában Perez

Az imolai kettős Red Bull-győzelem megismétlését tűzi ki célként a Spanyol Nagydíjon a mexikói. A helyszín fontos Max Verstappen számára, hiszen 18 évesen, rekordot döntve itt szerezte első nagydíjsikerét.

Miami után, a hétvégi Spanyol Nagydíj előtt harmadszor is apa lett Sergio Perez: a Floridában negyedikként végző mexikói a legújabb családtag tiszteletére érne el erős eredményt Barcelonában, ahol még sosem állt a dobogón.

„Miami őrült hét volt valamennyiünk számára. Bár Max nyert és én is fontos pontokat gyűjtöttem, mégsem távoztam elégedetten, mivel mindig a dobogón akarok végezni, és tudom, meglett volna a tempóm a Ferrarik legyőzésére. Emiatt frusztrált vagyok” – tekintett vissza a Red Bull sajtóközleményében a másfél héttel ezelőtti nagydíjra.

„Ha kiegyensúlyozott hétvégét teljesítek, akkor tudom, hogy ott lehetek elöl Maxszal: mindketten az imolai eredmény megismétléséért hajtunk. Miami óta új babánk érkezett, Emilio, csodás lenne egy kiváló eredménnyel üdvözölni őt a világban. Nagyon jól ismerjük a barcelonai pályát a téli tesztekről, így tudjuk, mire számítsunk. A februárban tesztelt autó azonban teljesen más, mint amit most vezetünk, persze jó értelemben. Érdekes lesz látni, mennyit léptünk előre azóta” – mondta a Spanyol Nagydíj előtt Perez.



A csapat vezérpilótája, az ötből három versenyt megnyerő Verstappen eredményes szériáját folytatná Spanyolországban is – ahol hat évvel ezelőtt első győzelmét szerezte, megdöntve a legfiatalabb nagydíjnyertes rekordját is. Miamival bezárólag a holland azóta 22-szer nyert, de Barcelonában eddig még nem ismételt, az elmúlt két évben második lett, az azt megelőző kettőben harmadik.

„Hihetetlen hetünk volt Miamiban, azt követően pedig pihenhettem kicsit a családommal, most meg várom, hogy újra Barcelonában versenyezzünk. Sok jó emlékem van erről a pályáról első Formula-1-es győzelmemmel kezdve 2016-ból, amikor még csak 18 éves voltam” – mondta el a világbajnokság második helyén 19 pontos hátrányban álló Verstappen. „A barcelonai pályát mind jól ismerjük a csapatban a sok teszt miatt, amit az évek alatt itt végeztünk, tehát Miamitól eltérően jelentős adatmennyiséget használhatunk fel a verseny előtt. Remélhetőleg meg tudjuk tartani az elmúlt pár futam lendületét, és tisztán kezdünk péntektől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: