DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Egy autóba zárt kutyán segített Kimi Raikkönen

Hírt kaptunk a 2021 végén visszavonult Kimi Raikkönenről, nem is akármilyent. Egy videó csillogtatja meg a világbajnok emberi oldalát: szerepel benne egy fagyispohár és egy autóban hagyott kutya.

Mióta befejezte Formula-1-es pályafutását, Kimi Raikkönenről nem sokat hallani: ígéretéhez híven nem jelent meg egyetlen nagydíjon sem vendégként, még közösségi médiás oldalán is megritkultak a posztok, 2,8 millió követővel rendelkező Instagram-oldalán főként szponzorált bejegyzésekbe botlani. Ezért is ér aranyat követői számára a kis színes hír, amely a finnről napvilágot látott.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gino Rosato (@gino_rosato) által megosztott bejegyzés

A történetet Gino Rosato, Raikkönen egykori ferraris asszisztense és jó barátja osztotta meg. A hagyományos toszkánai családi nyaraláson levő Kimi lányával, Riannával fagyizott, mikor észrevették, hogy egy autóban egy kutyát hagytak bezárva. Raikkönen kiürítette a fagyispoharat, vizet töltött bele, és a résnyire lehúzva hagyott ablakon benyújtotta az ebnek, hogy csillapíthassa szomját a felforrósodott autóban.

„Mindannyiunknak hiányzik Kimi Raikkönen. Mindig is hiányozni fog valaki, aki ilyen különleges!” – írta Rosato az Instagramon a videó mellé, majd a történet ecsetelése végén hozzátette: „Isten áldjon! Testvérem, jó ember vagy.”

Hozzátennénk, hogy Raikkönen híres introvertáltságából láthatóan lányára is ragadt valami: mikor észrevette, hogy kamerázzák, „ne!” kiáltással reagált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: