DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ecclestone: Én másképp irányítottam

Az amerikai stílus miatt bosszankodik a Formula-1 korábbi vezére. Bernie Ecclestone nem ért egyet a jelenlegi iránnyal, ám a Liberty Media vezérigazgatója szerint nincs okuk panaszra.

Idén Miami, jövőre pedig Las Vegas bemutatkozásával hamarosan háromra növekszik az Egyesült Államokban tartott versenyek száma, amivel egyértelműen kirajzolódik az amerikai irány a sportág vezetése részéről.

A Formula-1 jelenleg hatalmas népszerűségnek örvend az országban, amiben sokak szerint nagy szerepe van a Liberty Media jelenlétének, mely igyekszik új piacokat felfedezni, és a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásra, valamint a minőségi kísérőprogramokra.

Bár a számok azt mutatják, hogy mindez sikeresnek mondható, nem mindenki ért egyet a jelenlegi elvekkel. A sportág korábbi első embere, Bernie Ecclestone például egészen más döntéseket hozott volna.



„Ők gyártják a Formula-1-et. Ez az amerikai stílus. Lehet, hogy jó, mert sok hülyeség érkezik Amerikából, és mindenki boldog, de én nem így vezettem a dolgokat” – idézte Ecclestone véleményét a Bloomberg.

Mindez úgy tűnik, nem hatotta meg a Liberty Mediát, melynek vezérigazgatóját gyakorlatilag hidegen hagyta ez az apróbb megjegyzés.

„Bernie azt gondol, és azt mond, amit csak akar, de a valóság jelenleg az, hogy most mindenki itt akar lenni” – reagált Ecclestone kijelentésére Greg Maffei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: