Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 22. vasárnap
Bulvár

Eladja exkluzív Ferrariját Kimi Raikkönen

A hírek szerint az F1-es versenyzéstől egy hónapja visszavonult Jégember közel kétmillió euróért kínálja eladásra a Ferrari F12 TDF-jét, amelyből alig nyolcszázat gyártottak a világon.

Kimi Raikkönen karrierje legszebb eredményeit a Ferrarival érte el: 2007-ben az ő színeikben nyerte meg a Formula-1-es világbajnokságot – és ezzel máig ő a Scuderia utolsó összetett győztese. A jó kapcsolat egyik megnyilvánulása volt, hogy a finn pilóta rendelkezett egy Ferrari F12 TDF-fel is.

raikkonen-ferrari-f12-tdf-v2A híresztelések szerint azonban rövidesen ez már csak múlt időben lesz kijelenthető, a visszavonult F1-es versenyző ugyanis állítólag eladja a rendkívül ritka darabot. A Ferrari F12 TDF V12-es motorral van felszerelve, nagyjából 800 lóerőre képes, és valamivel kevesebb mint 800 darabot gyártottak belőle az egész világon. A Jégember ezt most 1,8 millió eurós áron kínálja eladásra.

Nem Raikkönen az egyetlen, akinek autóeladási szándékai vannak az utóbbi időben: állítólag Lewis Hamilton is megvált Pagani Zondájától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: