DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton eladta Pagani Zondáját – állítólag hétszeres áron

Egy korábbi interjú szerint a világbajnok kedvenc autója volt a lila 760LH, amellyel néhány éve Monacóban szenvedett balesetet. Hamilton jócskán profitált a Pagani eladásából: 10 millió eurós vételáron talált új gazdára.

Többször felbukkant a hírekben a Lewis Hamilton birtokában álló, lila színű Pagani Zonda 760LH, a világbajnok garázsának egyik különlegessége. Az LH rövidítés jelzi, hogy egy egyedi darabról van szó, amelyet Hamilton kérésének megfelelően manuális sebességváltóval szereltek fel.

Az autót Hamilton egy ízben kedvencének nevezte, de egy bulvársajtóban jól dokumentált balesetet is szenvedett vele, 2015-ben, amikor Monte-Carlóban – saját bevallása szerint egy partiról hazafelé tartva – három álló autónak ütközött.



A V12-es motorral hajtott, 760 lóerős autó az olasz Quattroruote magazin információi szerint tulajdonost cserélt, Hamilton pedig jócskán profitált az üzlettel. A brit 1,4 millió euróért (500 millió forint) tett szert rá közel tíz évvel ezelőtt, most viszont 10 millió euróért (3,6 milliárd forint) adott túl rajta, ha hihetünk az olasz lapnak.

Miért vált meg kedvencétől a világbajnok? A hírek szerint ez is a környezettudatosságért folytatott hadjáratának része: a brit célkitűzése, hogy garázsának minden autója legalább hibrid hajtású legyen, egy interjúban elmondta, a tulajdonában álló benzinmotoros modelleket már nem vezeti, mindenhova elektromos Mercedes EQC-vel jár. Ennek megfelelően a következő darab az F1-es technológiát felhasználó Mercedes-AMG One lesz, melynek fejlesztéséből is kivette a részét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: