Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 20. szombat
Bulvár

Hamilton három autóval ütközött, de már kiheverte

Zűrzavaros elmúlt hete után Lewis Hamilton megérkezett Interlagosba és készen áll az F1-es hétvégére, miközben további információk derültek ki lázáról és autóbalesetéről.

Pár napja még olyan hírek terjengtek a brazil médiában, hogy a Mercedes pilótája nem is vesz részt a futamon, amit Hamilton és a csapat is határozottan cáfolt, és időközben kiderült, hogy két tényező okozta késlekedését: egy betegség és egy kisebb baleset, amit ő maga okozott Monacóban.

A balesetről már írt bővebben Instagramon, így arra az ügyre már nem akart ismét kitérni Sao Paulóba érkezve, a Telegraph azonban utánajárt a történteknek, és még a monacói igazságügyet, a Palais de Justice-t is kikérdezte az esetről. Az újság szerint pedig egy szóvivő arról beszélt, hogy a brit nem egy, hanem három autónak ütközött neki Pagani Zondájával.

Dppi_00115019_039„Mr. Hamilton lábai lecsúsztak a fékről és a kuplungról, és a járműve eltalált három parkoló autót. Végrehajtottunk rajta egy alkoholtesztet, de az eredmény negatív lett” - idézi a szóvivőt a Telegraph. A nyilatkozatban arra is rámutattak, hogy a baleset nem hétfő éjjel történt, mint azt Hamilton állítja, hanem a keddi hajnali órákban. De persze nézőpont kérdése, hogy ki mit nevez még éjszakának, és mit már hajnalnak. 

Ami a betegséget illeti, Hamilton elmondása szerint azt a kimerültség okozta. A Mexikói Nagydíj körül ugyanis komoly hajtásban volt része, emellett pedig édesanyja nagyszabású meglepetésbuliját is meg kellett szerveznie 60. születésnapja alkalmából.

„Jól érzem magam. Kezdek kimászni a gödörből, és már egész közel vagyok a 100%-os formához” - mondta egyik első brazíliai interjújában.

„A futam előtti szerdán érkeztem Mexikóba, aztán végigdolgoztam szerdát, csütörtököt, pénteket, szombatot, vasárnapot, hétfőt, keddet, szerdát és csütörtököt” - sorolta. „Ezt követően tartottuk még anyám születésnapi buliját, ami aztán végleg kiütött. Tényleg elképesztő volt, de megéreztem a hatását vasárnap és hétfőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: