DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A késés oka: Hamilton közúton tört autót

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka a közösségi médiában árult el részleteket arról, betegsége mellett mi a másik ok, amiért kihagyta az F1-es Brazil Nagydíj csütörtöki napját.

Miután Hamilton nem vett részt egy csütörtöki sajtóeseményen, olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint akár az egész hétvégét is kihagyhatja: a Mercedes azonban gyorsan reagált és leszögezte, pilótájuk betegség miatt késik, azonban mindenképpen érkezni fog Brazíliába. A brit pontosította az okokat, és elárulta, a betegség mellett egy kisebb közúti ütközés is közrejátszott abban, hogy késik Brazíliából.

 Hamilton



Hamilton elmondta, az autón kívül szerencsére senki nem sérült meg: „Nem voltam jól a lázam miatt, de volt egy közúti balesetem is hétfő este” – írta az Instagramon. „Végül is ehhez senkinek semmi köze, de néhányan, akik tudták, mi történt, ezáltal próbálnak előnyre szert tenni. Senki nem sérült meg, ez a legfontosabb, de az autó nyilvánvalóan igen – egy álló járművel koccantam.”

A háromszoros világbajnok azt írta, nem szeretné titokban tartani az ütközést, amiért egyébként vállalja a felelősséget. „Miután beszéltem a csapattal és az orvosommal, együtt úgy döntöttünk, hogy az a legjobb nekem, ha egy napot otthon maradok és egy nappal később érkezem. De már minden rendben és úton vagyok Brazíliába. Azért mondtam ezt el nektek, mert úgy érzem, felelősséget kell vállalni a tetteinkért. Mindannyian hibázunk, de ami fontos, hogy tanuljunk belőlük és fejlődjünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: