DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Damon Hillnél betelt a pohár

A brit világbajnok elvesztette a türelmét és üzent Lewis Hamilton csalódott és sértett rajongóinak. Arra biztatja őket, lépjenek túl mielőbb a bajnoki vereségen, éppen itt az ideje.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton vitatott körülmények között maradt le a 2021-es bajnoki trófeáról, a történtek pedig még tovább fokozták az egész szezonra jellemző, feszült hangulatot. Különösen a brit rajongói és támogatói hördültek fel, Hamilton hallgatása pedig nem segít a „gyógyulásban”. Sőt, Damon Hill már rá is unt erre az állapotra, és üzenetet küldött a szurkolóknak, melyben leszögezte, itt az ideje túltenniük magukat a történteken.

Az angol türelme egy rajongó Twitter-üzenete miatt fogyhatott el. A Ronettes énekese, Ronnie Spector halálának apropóján osztotta meg a „Try some, buy some” című számot, mire a szurkoló azt reagálta: „Ez a dal a Sky Sports F1-ről és az F1-es újságírókról szól? Vagy az FIA-ról? Barátot keresek #SkyF1xed #F1xed #Shame” (Az utolsó hashtag jelentése: szégyen.)



Hillt felbosszantotta a megjegyzés, és egyértelművé tette véleményét egy kemény válasz formájában: „Ha Hamilton szurkoló vagy, tégy magadnak egy szívességet és lépj túl rajta, mert ez már nem változik. Soha” – írta. „Inkább várd azt, hogy 2022-ben visszavágjon. A győztesek sem azon nyafognak állandóan, hogy ez mennyire igazságtalan volt. Legyen már tartásod. Még mindig sorakoznak az utálkozók...”

Néhány órával később Hill bocsánatot kért a Twitteren, de egyáltalán nem azért, amiért gondolnánk. Bocsánatkérésében elsütött egy szóviccet, majd szarkasztikusan megjegyezte: „Az én hibám. Ha eddig nem álltak sorban az utálkozók, most majd biztosan...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: