DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Hungaroring másik arca

A magyar pálya igazán különleges, így nem csoda, hogy a külföldi szurkolók is szép számban érkeznek. A hangulat itt mindig fantasztikus, de a kapun kívül a kemping sem marad el ettől.

A 36. Magyar Nagydíj hétvégéjén rengeteg rajongó érkezett Mogyoródra, ezt pedig igazán jó volt látni, főleg azok után, hogy a tavalyi esztendőben sajnos zárt kapuk mögött kellett megrendezni a futamot. 2020-ban sokszor láthattunk üres lelátókat és az idei évben is nagyon meg kell becsülni minden olyan versenyt, melyre kilátogathatnak a szurkolók.

Magyarországon is meg voltak ennek a feltételei a koronavírus okozta helyzet miatt, ám ennek ellenére szép tömeg alakult ki már pénteken is, ahol a pályán zajló programok mellett is lehetett elfoglaltságot találni. A lelátók mögött több gépcsodát is kiállítottak, ezek közül pedig az egyik legérdekesebb a 2022-es szabályok szerint épült versenygép volt, melyet Silverstone-ban mutatott be a Formula-1. Lehetőség volt többek között fotókat készíteni az életnagyságú F1 logóval, kipróbálni a kerékcseréket, hogy milyen érzés dobogóra állni, de természetesen a szimulátor sem maradhatott ki.

Mindez lenyűgöző természetesen, azonban egészen érdekes világ várta azokat, akik esetleg a kapu túl oldalán lévő kempingek felé vették az irányt. Ezek közül kiemelendő az 5-ös kapu mögötti hely, ahol már az odavezető földút is szolgál különlegességekkel. A kerítésen ugyanis található két elég régi alkotás, melyből az egyik Michael Schumacher 1994-es világbajnoki címének, a másik pedig Damon Hill Jordan-Hondás korszakának az emlékét őrzi.



A retro életérzést viszont nem csak a tábori hangulat és a kerítésen lévő rajzok adták meg, Gerhard Berger pályafutása ugyan már 1997-ben véget ért, ám az Ausztriából érkezők közül volt egy társaság, amely egy Berger feliratú osztrák zászlót is hozott magával, ez pedig elég magasan lobogott, így könnyű volt észrevenni.

A magyarokat se hagyjuk ki, a mi vendéglátóink közül például sokan szurkolnak mai napig Fernando Alonsónak, az általuk hozott molinó pedig még a spanyol pilóta karrierjének első Renault-nál töltött évét idézi. Ez 2003-ban volt, abban az évben, amikor pont hazánkban aratta karrierje első futamgyőzelmét a kétszeres világbajnok.

Zoltán, aki egy családi és baráti körrel érkezett, még a 80-as évek végén látott először a helyszínről F1-es versenyt, azóta pedig már lassan hagyománnyá vált náluk, hogy egy hatalmas sátorral és egy ehhez tartozó elég jelentős felszereléssel érkeznek a kempingbe, ahol a három nap alatt élvezik a helyszíni hangulatot és nagyszerűen érzik magukat. Elmondásuk alapján a szombat este az egyik legfantasztikusabb és akkor van a legnagyobb parti.

Az itt található kempingben vegyesen lehetett megtalálni a nemzeteket, Max Verstappen egyik legnagyobb szurkolói csoportjának tagjait például messziről ki lehetett szúrni, a narancssárga öltözékük ugyanis elég feltűnő volt. Ez a csoport körülbelül 350 fővel érkezett és bár a holland rajongók alapvetően elég barátságosak voltak, azt tudni kell, hogy a klub nagyon zártkörű, a szálláshelyükre pedig külön őr vigyázott a hétvége során.

Bár úgy tűnt a Red Bullnak jó esélyei lehetnek Magyarországon, Verstappen végül rosszul jött ki a rajt utáni balesetből, így a kilencedik helye is szerencsésnek mondható. A szurkolóinak viszont ez sem szegte igazán a kedvét, hiszen a futam után is nagy bulit csaptak. Ha valaki tehát igazán szeretné megismerni a Hungaroringet, akkor érdemes ezt az oldalát is megtekintenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: