DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Elárulta a felesége, milyen állapotban van Zanardi

Egy évvel súlyos közúti balesetét követően a felesége végre információt adott Alex Zanardi, egykori Formula-1-es pilóta egészségi állapotáról. Az olasz beszélni egyelőre nem képes, de kommunikál.

2020. június 19-én jött a szomorú hír, hogy súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi, az F1 egykori versenyzője, kétszeres CART-bajnok. Zanardi egy mozgássérülteknek speciálisan átalakított biciklivel versenyzett a hazájában, Olaszországban megrendezett Obiettivo Tricolore megmérettetésen, ahol a 146-os főúton egy teherautónak ütközött.

Zanardi 2001-ben egy versenybalesetben mindkét lábát elveszítette. Kitartását és elszántságát bizonyítva ezt követően eredményes paralimpikonná vált, és mai napig az élsportolók között tartják őt számon.

Felesége ma, több, mint egy évvel a balesete után végre hírt adott az olasz exversenyző állapotáról: „Egy évvel a baleset után most már elmondható, hogy Alex állapota stabil” – kezdte Zanardi felesége, Daniela a BMW-vel készített interjúban, melynek márkanagykövete a korábbi versenyző és paralimpikon.



„Egy speciális klinikán foglalkoznak vele, jelenleg egy rehabilitációs programon vesz részt. Folyamatosan orvosi felügyelet alatt áll, akik különböző eljárásokkal próbálják felgyorsítani Alex felépülését, mind agyi, mind testi szinten.”

„Elképesztően összetett az egész eljárás, több agyműtétre is szükség volt, amit aztán néhány visszaesés követett, de ma már stabil az állapota, ami azt jelenti, hogy képes részt venni az edzéseken, melyek az agyát és az izmait egyaránt segítik a felépülésben.”

„Képes kommunikálni velünk, de továbbra sem tud beszélni, mivel annyi ideig volt kómában, hogy a hangszálai elvesztették a rugalmasságukat. Csak gyakorlás és terápia útján nyerheti vissza a hangját, de a karja és a keze nagyon erős, így intenzíven tréningez a saját kis felszerelésein. Nyilván hatalmas kihívást jelent ez az egész, hosszú út áll már mögöttünk, de egyelőre még mindig nem tudja megmondani senki, mikor jöhet haza velünk” – mondta Daniela, aki kiemelte, mennyire sokat jelentett mindannyiuknak a sok jókívánság és támogatás, amit a barátoktól és a rajongóktól kaptak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: