DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

„Elfoglaltabb vagyok, mint bármelyik versenyző valaha”

A Mercedesnek köszönhető, hogy Lewis Hamilton kibontakozhat a pályán kívül: korábban mindig meg akarták mondani neki, mit nem szabad csinálnia. Arról is beszélt, milyen fontos számára a zene: nem akar popsztár lenni, de még sokat szeretne megmutatni magából ezen a téren.

Formula-1-es kötelezettségein – beleértve az időigényes fizikai felkészülést – túlmenően számos projektben érdekelt a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton: gondoljunk saját ruházati márkájára, vegán éttermére, zenei próbálkozásaira vagy rasszizmusellenes ténykedésére.

„Azt mondanám, elfoglaltabb vagyok, mint bármelyik versenyző volt valaha” – jelentette ki a Sky Sportsnak adott interjúban Hamilton. „Fiatal koromban, sőt mikor először a Formula-1-be kerültem, rengeteg tapasztalatom volt arról, hogy mit szabad és mit szabad. Amikor mások azt mondják, mit nem szabad csinálnod, akkor lényegében elfojtanak. Most annyi különböző területtel kísérletezek, olyan dolgokkal, amelyek iránt szenvedélyes vagyok. Sok mindent csinálni akarok még.”



„Ne menj a Mercedeshez, mondta a legtöbb ember, talán több mint 90 százalékuk. De számomra ez volt a lehetőség, hogy esélyt kapjak arra, hogy kreatív legyek, együtt fejlődjek egy csapattal, amely akkor még nem volt legelöl, de megvolt benne a potenciál, visszakapjam az időm egy részét, a képmáshoz való jogaim, amelyek lehetővé teszik ezeket a dolgokat. Mindez nem lett volna lehetséges e nélkül a csapat nélkül” – magyarázta Hamilton, hogy a Mercedesszel kötött szerződés tette lehetővé, hogy nagyobb szabadságot élvezzen, mint az F1-es pilóták többsége.

Külön beszélt a zenéről: a brit a közösségi médiában gyakran osztja meg szerzeményeit, korábban pedig XNDA álnéven rappelt is Christina Aguilera egyik dalában, melynek társszerzője volt.

„Ember, annyira ideges voltam, de annyira” – árulta el az interjút készítő hölgynek. „Senki nem hinné, de szorongással küzdök. Régóta zenélek már, de sosem volt a célom, hogy popsztár legyek vagy hasonló, csak szeretem az alkotást. 12-13 éves koromban egyedül doboltam a szobámban és próbáltam dalszövegeket írni. Akkor általában azt gondoltam, ez nem jó, aztán mégis folytattam, sosem adtam fel. Ma is csinálom, terápiás hatása van. Aztán mikor a barátaimnak megmutatom, biztatnak, hogy kezdjek vele valamit, mutassam meg a nyilvánosságnak. Még nagyon sok mindent meg akarok osztanis, talán majd egy élőzés keretében” – ígérte rajongóinak Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: