DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Senkinek nincs joga megmondani, hogy fogjuk be!

Azt láthattuk, hogy a pályán nem riad vissza egy kemény csatától Lewis Hamilton, de a mindennapi életben is szeretne élen járni az F1 hétszeres világbajnoka, aki büszke rá, hogy hallathatja hangját.

George Floyd rendőri túlkapás okozta halála komoly feszültséget váltott ki a színesbőrű és a fehér emberek között szerte a világban. A Black Lives Matter mozgalom erősebb, mint valaha, egyik élharcosuk pedig a Formula-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

A futam előtt BLM feliratú pólóban jelenik meg, térdet hajt és a közösségi médiában is gyakran posztol a rasszizmus elleni harc jegyében. A brit büszke arra, hogy élharcosa lehet ennek a mozgalomnak, de ez még nem a vége.



„Nem vagyok benne biztos, hogy az előző szezon lett volna a legbátrabb eddig részemről. A sport kevés színesbőrű alakjának egyikeként azzal, hogy hallathatom a hangom és elmesélhetem a tapasztalataim, fel kell készülnöm az olyan kritikákra is, amik abból adódnak, hogy félreértelmeznek engem.”

„Szerintem te is egyetértesz velem nőként, egy férfiak által dominált sportban” – mondta Hamilton Rachel Brookesnak a Sky Sports számára adott nyilatkozatában. „Csak elképzelni tudom, miket kellett átélned és csendben maradnod, mikor kritikákkal illettek.”

„Ma már egy olyan világban élünk, amiben sokkal nyíltabban lehet beszélni erről a témáról és senkinek nincs joga azt mondani nekünk, hogy fogjuk be! Szerintem ez elképesztő erőt ad mindannyiunknak.”

„Nem gondolnám, hogy empátia és együttérzés nélkül jönnénk a világra, ezt inkább életünk során veri belénk a társadalom. Már az oktatás alapjain kellene változtatni, hogy megoldódjon ez a probléma. A gyerekeknek ma már sokkal nehezebb felnőniük, mint a mi időnkben. Biztos vagyok benne, hogy magabiztosabbak azáltal, hogy ilyen hatást próbálunk gyakorolni a világra, de mi sajnos egy zűrzavaros világot hagytunk rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: