Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 20. kedd
Bulvár

Fogadott főnökével Giovinazzi, a tét a haja

Frederic Vasseur titkos vágya kopaszra nyírni a hosszú frizurájú olaszt, és meg is teheti, de csak ha a pilóta dobogóra áll. Volt már egy hasonló megállapodásuk, Giovinazzi első pontjait is hajvágással ünnepelték.

Meghozta a versenyzők és csapatfőnökeik fogadási kedvét Daniel Ricciardo: az ausztrál abban állapodott meg korábbi csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal, hogy felettese magára tetováltat, ha Ricciardo dobogót szerez a Renault-val – a helyezés meg is lett a Nürburgringen, Abiteboul azonban még mindig adós saját részével. Most Antonio Giovinazzi egyezett meg Frederic Vasseurrel, az Alfa Romeo Racing első emberével, hogy a francia kopaszra borotválhatja fejét, amennyiben az olasz pilóta dobogós pozícióban végez.

„Fogadást kötöttem Frederic Vasseurrel: amikor megszerzem az első dobogós helyem, leborotválhatja a hajam” – árulta el a Gazzetta dello Sportnak Giovinazzi. „Frederic időnként viccel azzal, hogy kopaszra kellene nyírni engem, ezért már látom az arcán, hogy azon gondolkodik, végre levághatja majd.”„Én magam is elégedett leszek azzal, ha a hajam rövid a szezon végén, mert az azt jelenti, hogy pódiumon álltam 2021-ben. Ez sokat elmond arról, mennyire szeretném a dobogót, mert nagyon kötődöm a hosszú hajamhoz” – beszélt arról, mekkora áldozatot hozna egy előkelő eredményért.

A múltban Giovinazzi és Vasseur kötött már egy hasonló fogadást. A csapatfőnök levághatta az olasz haját, amikor az megszerezte első pontját: erre a 2019-es Osztrák Nagydíjon került sor, amelyet követően Vasseur egy ollóval kergette a pilótát (lásd a lenti videót). Végül akkor csak egy nagyobb darabot vágott le a hajkoronából, míg most borotválásról van szó.

Más kérdés, mekkora esélye van arra Vasseurnek, hogy újra fodrászkodhat: az előző évek, különösen 2020 eredményei alapján az Alfának nincs sok sansza az első háromba jutásba. Giovinazzi azonban optimista, úgy véli, közelebb fognak kerülni idén az Alpine-hoz és Alpha Taurihoz, két istállóhoz, amely tavaly dobogóra állt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?