DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Fogadott főnökével Giovinazzi, a tét a haja

Frederic Vasseur titkos vágya kopaszra nyírni a hosszú frizurájú olaszt, és meg is teheti, de csak ha a pilóta dobogóra áll. Volt már egy hasonló megállapodásuk, Giovinazzi első pontjait is hajvágással ünnepelték.

Meghozta a versenyzők és csapatfőnökeik fogadási kedvét Daniel Ricciardo: az ausztrál abban állapodott meg korábbi csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal, hogy felettese magára tetováltat, ha Ricciardo dobogót szerez a Renault-val – a helyezés meg is lett a Nürburgringen, Abiteboul azonban még mindig adós saját részével. Most Antonio Giovinazzi egyezett meg Frederic Vasseurrel, az Alfa Romeo Racing első emberével, hogy a francia kopaszra borotválhatja fejét, amennyiben az olasz pilóta dobogós pozícióban végez.

„Fogadást kötöttem Frederic Vasseurrel: amikor megszerzem az első dobogós helyem, leborotválhatja a hajam” – árulta el a Gazzetta dello Sportnak Giovinazzi. „Frederic időnként viccel azzal, hogy kopaszra kellene nyírni engem, ezért már látom az arcán, hogy azon gondolkodik, végre levághatja majd.”



„Én magam is elégedett leszek azzal, ha a hajam rövid a szezon végén, mert az azt jelenti, hogy pódiumon álltam 2021-ben. Ez sokat elmond arról, mennyire szeretném a dobogót, mert nagyon kötődöm a hosszú hajamhoz” – beszélt arról, mekkora áldozatot hozna egy előkelő eredményért.

A múltban Giovinazzi és Vasseur kötött már egy hasonló fogadást. A csapatfőnök levághatta az olasz haját, amikor az megszerezte első pontját: erre a 2019-es Osztrák Nagydíjon került sor, amelyet követően Vasseur egy ollóval kergette a pilótát (lásd a lenti videót). Végül akkor csak egy nagyobb darabot vágott le a hajkoronából, míg most borotválásról van szó.

Más kérdés, mekkora esélye van arra Vasseurnek, hogy újra fodrászkodhat: az előző évek, különösen 2020 eredményei alapján az Alfának nincs sok sansza az első háromba jutásba. Giovinazzi azonban optimista, úgy véli, közelebb fognak kerülni idén az Alpine-hoz és Alpha Taurihoz, két istállóhoz, amely tavaly dobogóra állt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: