DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Haas elítéli Mazepin „rémisztő” tettét

Pár órával a botrány kirobbanását követően közleményt adott ki a Haas, amelyben elfogadhatatlannak titulálja jövő évi pilótája, Nyikita Mazepin viselkedését és a kérdéses videó megosztását. Az orosz szintén megszólalt, ígéri, meg fog javulni.

mazepin2



A Formula-2 idei szezonját a tabella ötödik helyén záró, a jövő évi F1-es debütálás lehetőségét is megkapó Mazepint a hétvégén a pályán mutatott magatartása miatt is sokan támadták, ekkor azonban még nem lehetett sejteni, hogy egy magánéleti tettével még nagyobb felhördülést vált majd ki az autósportos közösségben. Az orosz szerda hajnalban osztott meg Instagram-profilján egy rövid videót, amelyben egy az autó hátsó ülésén ülő hölgyhöz ér hozzá nem elfogadható stílusban.

„A Haas nem nézi el Nyikita Mazepinnek a nemrég a közösségi oldalára feltöltött videóban tanúsított viselkedését” – áll a pilóta új csapatának közleményében. „Emellett az a tény, hogy a videó fel lett töltve a közösségi oldalra, rémisztő a Haas F1 Team számára. Az ügyet a csapaton belül tárgyaljuk meg, további kommentárt jelenleg nem tartunk szükségesnek.”

Maga Mazepin is közzétett egy üzenetet az eset kapcsán, amelyben elismeri hibáját: „Szeretnék bocsánatot kérni a cselekedetemért a helytelen viselkedésem és a közösségi oldalon való megosztás miatt egyaránt. Nagyon sajnálom a sérelmet, amit elkövettem, és azt a kínos helyzetet, amit a Haas F1 Team számára okoztam. Formula-1-es versenyzőként ennél magasabb szintet kell képviselnem, és tisztában vagyok vele, hogy most sokaknak csalódást okoztam. Ígérem, tanulni fogok belőle” – írja a 21 éves orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: