DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Todt: Michael követi Mick karrierjét

Az FIA elnöke egy francia tévéinterjúban cseppentett el néhány információt Michael Schumacher állapotával kapcsolatban, akit havonta egy-két alkalommal személyesen meglátogat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt azon kevesek közé tartozik, akiknek bejárásuk van a közel hét éve síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnokhoz. A család kérésének megfelelően a sportvezető sem hajlandó konkrétumokat mondani Schumacher hosszú évek óta ismeretlen állapotáról. A francia RTL azért egy interjúban megkísérelt némi információt szerezni tőle.



„Erre a kérdésre különösen tartózkodó választ fogok adni. Nagyon gyakran látom Michaelt, havonta egy-két alkalommal. A válaszom minden alkalommal ugyanaz: harcol. Neki és családjának csak azt kívánhatjuk, hogy javuljanak a dolgok” – válaszolt a Ferrari egykori csapatfőnöke. A rajongók bátorítására ennyit tudott elmondani: „Nagyon jól gondját viselik és olyan helyen van, ami nagyon kényelmes számára.”

Arra a kérdésre, az 51 éves német képes-e fia, a Formula-2-es bajnoki cím küszöbén álló Mick Schumacher karrierjét követni, így válaszolt: „Természetesen, követi őt.”

„Mick valószínűleg a Formula-1-ben fog versenyezni jövőre, ami óriási kihívás lesz számára. Örömmel töltene el minket, ha egy újabb Schumacher szerepelne az autósport legmagasabb szintjén” – tért át Mick pályafutására, amely nagy eséllyel a Haasnál folytatódhat a királykategóriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: