DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton: A sikereim önmagukban mit sem érnek

Hamilton szerint mit sem érnének futamgyőzelmei, ha azt a felületet nem tudná kihasználni, amit a sikerei biztosítanak neki. Szeretné, ha az út végén azt érezné, valami fontosabb ügy részese volt.

Lewis Hamilton Portugáliában döntötte meg Michael Schumacher győzelmi rekordját, így immáron egyedüliként áll az F1 futamgyőzteseit számontartó lista élén 92 elsőséggel. Azonban van, ami jobban foglalkoztatja az F1 első színesbőrű versenyzőjét.

Hamilton vezető egyénisége a Black Lives Matter mozgalomnak, a Sky Sports-cal készített interjúban pedig elárulta, már nem a sikerek hajtják őt leginkább, hanem az, hogy jóra használja azt a platformot, amit a Formula-1-ben elért sikereinek köszönhet.



„Azt akarom, hogy amikor visszatekintek, elmondhassam, valami fontosabbnak is részese voltam, mint amilyen fontos a csapat, a sport vagy én magam vagyok. Minderre pedig úgy voltunk képesek, hogy sokan voltak ellenünk, de sok erőt adtak azok, akik mellettünk álltak.”

A mozgalom jegyében rasszizmusellenes pólót viselnek a pilóták a futamok előtt, a Mercedes pedig feketére festette idei autóját: „Én úgy voltam vele, hogy oké, csináljuk, ki kell állnunk az ügy mellett, és el kell érnünk, hogy meghallják a hangunkat. Sok versenyt megnyerek, de mindezzel semmire sem megyek, ha nem használom ki azt a helyzetet, amibe emiatt kerültem.”

„Szerintem minden okkal történik, mindannyian azt kutatjuk, mi az életünk értelme, én pedig azon gondolkodtam, hogy sikereket érek el a pályán, de mi értelme ennek az egésznek? Mihez kezdek ezzel a ténnyel? Idén pedig rájöttem, és büszke vagyok, hogy a részese lehetek ennek a nagy harcnak, amiben mindenki részt vesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: