DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Hamiltonból tízszeres bajnok is lehet”

Bár saját elmondása szerint nem célja a rekordok megdöntése, Lewis Hamilton akár tízszeres világbajnokká is válhat, mielőtt visszavonul – jósolja az egykori pilóta, Martin Brundle.

Lewis Hamilton több mérce szerint már most az F1 valaha volt legsikeresebb versenyzője, aki előtt ráadásul még több aktív év állhat a királykategóriában. Az ő nevéhez fűződik többek között a legtöbb pole-pozíció, a legtöbb elért dobogós helyezés, valamint a legtöbb futamgyőzelem rekordja is, miközben közel áll ahhoz, hogy belátható időn belül a legtöbb világbajnoki címmel is ő rendelkezzen. Az elképesztő sikereiről beszélve Martin Brundle elárulta: megtisztelve érzi magát, hogy mindezt a saját szemeivel láthatja.

ham-belgagp1



„Kétlem, hogy bármelyikünk is számított volna Michael Schumacher 91 futamgyőzelmi rekordjának megközelítésére, pláne nem a megdöntésére. Könyörtelen eredmények ezek. Megtisztelő a saját szemeimmel látni, ahogy valaki történelmet ír, akit 12-13 éves kora óta ismerek. És szerintem még bőven van benne” – nyilatkozta a Sky Sportsnak adott egyik interjújában.

A jelenleg tévés szakértőként tevékenykedő Brundle merész jóslatba bocsátkozott, amikor arról beszélt: szerinte honfitársa tíz világbajnoki címig menetelhet. „Azt állítja, hogy nem célja rekordokat dönteni, de végül mind megteszik, mert ezzel nyomás kerül le róluk. Michael [Schumacher] is mindig ezt mondta. El tudom képzelni, hogy Lewis megcélozza a tíz világbajnoki címet, és bőven 100 futamgyőzelem felett vonul vissza” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: