DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Legendák Kiss Norbi Macskaárvaházában

A magyar motorsport egyik legnagyobb élő legendája, Harmati Árpád és a www.yamahasok.hu, hazánk egyik legnagyobb létszámú motoros márka klubja látogatott az Állatok Világnapján Kiss Norbi Európa-bajnok autóversenyző meghívására Kápolnára a Macskaárvaházba.

Norbi Harmati Árpád érkezését meglepetésnek szánta, de végül ő is meglepődött: Burkus Egon autóversenyző, a Swift Cup Europe promótere elhozta egykori versenyautóját, azt a Suzuki Swift 1.3-ast, amelyhez hasonlóval Kiss Norbin kívül Michelisz Norbert, Tassi Attila, Nagy Dani is elérte első sikereit. Mindezek tetejében az Állatok Világnapi macskaárvaházi autó- és motorsport-találkozó meg is lett örökítve. Kőváry Barna, a magyar ralisport egykori legendája Félelem nélkül című magazinjába forgatott az eseményről, és elhozta magával Linninger Patrik többszörös magyar bajnok motocrossversenyzőt, motorépítőt, aki a yamahások nagy örömére Yamaha edzőmotorját is magával hozta. 



Harmati Árpád, aki cégének, a Yamaha Harmatinak a munkatársaival a noszvaji Hotel Panorámába szervezett csapatépítő kirándulás során ejtette útba a kápolnai Macskaárvaházat, természetesen nem jött üres kézzel. Az állatbarát egykori élsportoló üzletember kedvenc fája, egy platán elültetésével és macskaeledellel kedveskedett Kiss Norbi állatvédő alapítványának. Egyébként ugyanezt tették a yamahások és Burkus Egon is, akik feltöltötték az árvaház éléstárát.

- Jó volt ellátogatni a Macskaárvaházba, mert Norbihoz hasonlóan én is nagyon fontosnak tartom az állatvédelmet és persze klassz volt éppen itt találkozni a yamahásokkal, akikre nagyon büszke vagyok, mert ezzel ők sem csupán ezt a nagyszerű márkát népszerűsítik, de jó ügyet is szolgálnak - mondta Harmati Árpád, aki szeretné a jövőben is tartani a kapcsolatot Norbi állatvédő csapatával.

A Swift Cup Europe promótere, Burkus Egon az egyik legrégebbi támogatója a Macskaárvaháznak, nem mellesleg vegetáriánusként is sokat tesz az állatok védelméért.

- Mindig jó érzés Norbi Macskaárvaházába látogatni és persze az állatvédelem mellett ilyenkor sokat beszélgetünk az autósportról is, amely  Lewis Hamilton - és nem mellesleg éppen Kiss Norbi révén - lassan élharcosává válik a világban az állatvédelmi, vegán gondolatnak - magyarázza Egon, aki büszke arra, hogy az általa menedzselt márkakupa adta a legtöbb nemzetközi szintű tehetséget a magyar gyorsasági autósportnak. 

- Igazi autó- és motorsport-találkozóvá vált ez az idei Állatok Világnapja a Macskaárvaházban, de ez így helyes: örülök, hogy a két szenvedélyem, az autóversenyzés és az állatvédelem egyre több ponton találkozik - mondja mosolyogva Kiss Norbi, aki idén éppen harmadik Európa-bajnoki címének megszerzésére koncentrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: