Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 8. szerda
Bulvár

Marko és Briatore is koronavírusos volt?

Dr. Helmut Marko és Flavio Briatore is úgy véli, hogy ők már átestek a betegségen különösebb baj nélkül - a tüneteik megvoltak, de akkor még nem tulajdonítottak ennek túl nagy jelentőséget.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már többször tett "érdekes" nyilatkozatot a koronavírussal kapcsolatban, nevezte már túlfújt dolognak és olyat is megemlített, hogy jobb lenne, ha Max Verstappen gyorsan elkapná a fertőzést és túllendülne rajta. Most az F1 Insidernek adott interjújában pedig arról beszélt, hogy szerinte ő már át is esett a betegségen, csak nem diagnosztizálták nála.

marko2_1"Erős megfázásom volt erős köhögéssel február közepén. Ez az állapot tíz napig tartott, ami nálam szokatlanul hosszúnak számít. Ma már szinte biztos vagyok benne, hogy ezt a vírus okozta" - idézi Marko szavait a portál. "Hogy miért gondolom ezt? Mert nem fertőződtem meg, amikor Dubaiban szálltam át Melbourne-ből hazafelé. Azon a reptéren emberek ezrei voltak egy légtérben a világ minden tájáról, köhögtek, érintkeztek egymással. Számomra az volt a koronavírus igazi melegágya, ahol el kellett volna kapnom, ha nem lettem volna már ellenálló vele szemben."

Marko szerint ez mutatja azt, hogy nem szabad pánikolni, az ő példája mutatja meg, hogy egy idős ember is átvészelheti a betegséget különösebb baj nélkül. Ugyanezt mondaj egyébként Flavio Briatore is: a korábbi F1-es csapatfőnök szintén úgy véli, hogy ő egyszer már megbetegedett. "Decemberben magas lázam volt, fájt a tüdőm, nehezen kaptam levegőt, de az orvosom nem tudott rá mit mondani. Aztán később, amikor Olaszországban is kitört a járvány, akkor mondta, hogy valószínűleg koronavírusos voltam."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?