DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A kipellengérezett Grosjeant felesége szokta vigasztalni

Gyakran gúny tárgya incidensei miatt Romain Grosjean. Úgy gondolja, könnyebb őt támadni, mint Hamiltont, de már kitalálta, hogyan fogja elejét venni, hogy az újságírók és közösségi média rajta csámcsogjanak.

Emlékezzünk tavalyi bokszutcai szárnytörésére Silverstone-ban, két évvel ezelőtt két társát elsodró kicsúszásra a Spanyol Nagydíj első körében, vagy ugyanabból a szezonból a bakui kicsúszásra a biztonsági autó alatt – „Ericsson hibája!” – olyan esetekre, melyeket követően gúnyos kritika céltáblájává vált Romain Grosjean. Bár közel egy évtizede a rajtrács állandó tagja és tízszeres dobogós, gyakran hallani a szélsőséges véleményt, hogy a franciának nincs keresnivalója az F1-ben.

„Sokkal könnyebb kritizálni Romain Grosjeant, mint Lewis Hamiltont, aki az összes versenyt megnyeri. A Formula-1-ben hős vagy, ha minden a kezedre játszik, és senki, ha a dolgok rosszul sülnek el” – mondta az Auto Hebdo lapnak Grosjean, aki nemrég úgy fogalmazott, a Formula-1 igazságtalan, ezért nem sport.

 



A közösségi média térnyerése óta a versenyzői baklövések jobban megbosszulják magukat: az internet népe kíméletlenül pellengérre állítja Grosjeant, ha okot ad rá. Ő maga azonban a sajtót is hibáztatja, és már kidolgozott egy taktikát.

„A jövőben valószínűleg csak annyit fogok mondani, hogy: az én hibám volt, viszlát. Az unalmas lesz, és az újságírók nem tudnak miről csámcsogni. Apám gyakran belefut abba, amit a közösségi médiában mondanak rólam, és bántja őt. De 164 versenyen elindultam, és már tíz éve itt vagyok” – folytatta Grosjean, elárulva, hogy felesége fontos támasza. „A nejem, Marion mindent tökéletesen átlát. Azt szokta mondani, hogy nyomot fogok hagyni a Formula-1-en, és senki sem állíthatja, hogy nem csináltam semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: