DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Rosberg Hamilton szerint is túljátssza szerepét

Lewis Hamilton állítása szerint jót derült Max Verstappen azon megjegyzésén, amellyel Nico Rosberget az új Jacques Villeneuve-nek, az F1 kéretlen megmondóemberének titulálta.

A Red Bull hollandjánál az csapta ki a biztosítékot, hogy a paddockban jártában-keltében egyre gyakrabban szembesítik őt Rosberg vele kapcsolatos véleményével, meglátásaival. A Mercedes világbajnoka 2016-os visszavonulása után is számos szállal az autósport vérkeringésében maradt, s mivel saját YouTube-műsora van és televíziós szakértőként gyakran vendégeskedik az F1-es versenyhétvégéken, ahol természetesen kikérik a véleményét a sport különféle ügyei kapcsán, Rosberg akarva-akaratlanul is a paddock megmondóemberévé vált. Verstappen aztán odáig merészkedett, hogy egy másik világbajnokhoz, a legőrültebb beszólásairól elhíresült Villeneuve-höz hasonlította korábbi riválisát.

00119019_383



Érdekes módon, amikor az Olasz Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton véleményét is kikérték ezzel a korábbi csapattársát övező kétes hírnévvel kapcsolatban, a brit azonosulni tudott Verstappen véleményével.

„Őszintén szólva nem gondolok ebbe bele túl sokat. Vicces megjegyzés volt. Maxet egyébként is egy vicces srácnak tartom, és felnevettem, amikor ezt olvastam tőle” – mondta Hamilton a Mercedes sajtóeseményén, majd rámutatott egy furcsa kettősségre.

„Ez egy elég érdekes helyzet. Versenyzőként mindannyian tudjuk, hogy milyen érzés, amikor kívülről kritizálnak minket, és gyakran morgunk is az ilyen emberek miatt. Aztán viszont amikor a versenyzők visszavonulnak, éppen ők válnak ezekké a kritikus hangokká. Sajnos a visszavonulásukat követően a versenyzők lényegtelen tényezővé válnak, és ha a rivaldafényben akarnak maradni, akkor mások népszerűségére kell ráakaszkodniuk. De a sport már csak így működik, azt hiszem” – szúrt oda korábbi csapattársának, akivel nem mindig volt felhőtlen a viszonyuk, amikor a mezőny legerősebb autójával a bajnoki címet akarták elcsípni egymás orra elől.

Rosberg Monzában is ott volt a paddockban, és persze hozzá is visszapattantak ezek a vélemények. Verstappen hasonlatával kapcsolatban a következőt reagálta a Sky Sports műsorában:

„Villeneuve minden egyes hétvégén benne van a hírekben azzal, hogy nagyon durván odaszól egyes versenyzőknek. Szóval nem feltétlenül veszem bóknak Verstappen részéről, hogy az új Villeneuve-nek tart” – fogalmazott igencsak finoman.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: