DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Mit tennének a pilóták, ha az autóban jön rájuk a szükség?

Általában érdekli az embereket, hogy mi történik, ha egy Formula-1-es verseny közben szólítaná a pilótákat a természet. Daniel Ricciardo és Max Verstappen ismerteti saját álláspontját a dologról.

A 2017-es év egyik legszenzációsabb rádióüzenete történt Monte-Carlóban, amikor a McLaren istállónál beugróként induló Jenson Buttont azzal lepték meg a verseny előtt, hogy élőben kapcsolták a csapatrádión keresztül Fernando Alonsóval, aki Indianapolisból jelentkezett be. Button ekkor azzal ugratta a spanyolt (akinek az autójában ült), hogy belepisil az ülésébe.

Na de mi történne, ha valóban szükség lenne egy „kis dologra” egy futam kellős közepén, amikor lehetetlen elhagyni az autót? Max Verstappen és Daniel Ricciardo különböző szemszögből látja a lehetséges esetet. Az ausztrál szerint fizikális akadályokba ütközik, hogy utat engedjen annak, ami ki akar jönni.

Ricciardo fizikális akadályokba ütközne, Verstappen simán elengedné


„Hogy mi lenne, ha a verseny közepén egyszer csak rám jönne a vécére menés? Akkor megemberelem magam és bent tartom. Egyszerűen nem tudom kiengedni. Néhányan azt mondják, hogy ők simán kiengedik, de nem tudom, hogy csinálják akkora erőhatások alatt. Ilyenkor az ember nem nyugodt, márpedig úgy érzem, hogy nekem nyugalom kell ahhoz, hogy egyáltalán elkezdjem” – mutatott rá a problémára Daniel Ricciardo.

A Red Bull holland pilótája másként látja ezt a kényes gondot. „Szerencsére nem voltam még ilyen szituációban, de ha egyszer megesne, szerintem nincs más opció, mint útjára engedni a dolgokat” – reagált a kérdésre Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: