DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Balesetet szenvedett Earnhardt Jr. repülőgépe, mindenki túlélte

Szerencsés kimenetelű ütközésen van túl a népszerű volt NASCAR-pilóta. A Cessna túlfutott a leszállópályán és kigyulladt, de a fedélzeten mindenki megúszta sérülés nélkül.

Csütörtökön helyi idő szerint 15:40-kor Tennessee-ben szenvedett balesetet az a Cessna Citation magángép, amely a 2017-ben visszavonult NASCAR-pilóta, Dale Earnhardt Jr. családját szállította. A magángép túlfutott az elizabethtoni repülőtér kifutópályáján, megpördült, majd kigyulladt. A fedélzeten tartózkodó Earnhardt, felesége, 15 hónapos lányuk, a két pilóta, valamint a család kutyája mind épségben elhagyták a gépet – erről Dale testvére, Kelley tájékoztatta először a nyilvánosságot. A felvételek tanúsága szerint a Cessna teljesen kiégett.



Earnhardt a közelben található Bristol Motor Speedway-re érkezett, ahol a tervek szerint a tévés közvetítésben látta volna el megszokott feladatait. Csatornája, az NBC Sports közleményt adott ki arról, hogy a 26-szoros NASCAR Cup-futamgyőztes felmentést kapott kötelességei alól hétvégére.

„Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy Dale, felesége, Amy, lányuk, Isla, valamint a két pilóta biztonságban vannak a mai balesetet követően” – olvasható a közleményben. „Miután kiengedték a kórházból, kapcsolatba léptünk Dale-lel és csapatával, és mindannyian megegyeztünk abban, hogy ezt a hétvégét családjával kell töltenie. Visszavárjuk a közvetítőfülkébe következő hónapban Darlingtonban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: