DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Még idén jön a Schumacher-dokumentumfilm

Michael Schumacher születésének 50., és első világbajnoki címének 25. évfordulóján családja egy az életébe való különleges betekintésre adta áldását: a decemberben érkező film eddig nem látott felvételeket is tartalmaz.

2013-as síbalesete óta rendkívüli módon óvja a család Schumachert és a közös életüket, ezért is övezheti fokozott várakozás a készülő dokumentumfilmet, ami azonban az információk alapján elsősorban a hétszeres világbajnok versenyzői karrierjéről és a sérülés előtti életéről fog szólni.

msc



Az egyszerűen „Schumacher” nevet kapó filmet Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertons rendezik, akik korábban egy másik német sportoló, a teniszező Boris Becker életét is feldolgozták már. A produkcióban megszólal majd Schumacher apja, Rolf, felesége, Corinna, valamint mindkét gyereke, Gina-Maria és Mick, mellettük pedig karrierjének sok más kulcsszereplője is. Ezen kívül korábban még nem látott archív felvételek is előkerülnek.

A filmet a londoni Rocket Science stúdió gyártja, amely az alábbi módon ad ízelítőt a dokumentumfilm tartalmába: „A film bemutatja egy összetett ember számos oldalát: a kíméletlen Formula-1-es versenyzőt, a nagyratörő álmokat dédelgető fiút, a földön járó szerelőt, a biztos pontot jelentő csapatjátékost, az elhivatott barátot és apát.”

A film producere, Benjamin Seikel arra mutatott rá, miért éppen az idei évre időzítették egy ilyen film bemutatását: „Ez egy fontos év Michael Schumacher számára. Januárban volt az 50. születésnapja, és novemberben lesz 25 éve annak, hogy megszerezte első világbajnoki címét. Nagyra értékeljük, hogy együttműködik és megbízik bennünk Michael Schumacher családja és menedzsmentje – a támogatásuk nélkül a film nem jöhetett volna létre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: