DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Renault fizethette volt elnöke lagziját

A Renault bejelentette, jelezni fogja a hatóságoknak, hogy volt elnök-vezérigazgatója Carlos Ghosn 50.000 eurós, „személyes kedvezményt” kapott a versailles-i kastélyparkban.

A Renault anyagi támogatást nyújtott a versailles-i kastélypark felújítására, azonban a pénzből a francia autógyár állítása szerint arra is jutott 50 ezer euró, hogy Ghosn kibérelje a Grand Trianon palotát, ahol megtartotta az esküvői fogadását. Ezek után a Renault azt tervezi, hogy felülvizsgáltatja az esetet.

Az autógyártó még január 24-én, több, mint két hónappal a Japánban történt letartóztatása után cserélte le volt elnök-vezérigazgatóját, akit a Nissan megkárosításával vádolnak, amelyben a Renault-nak 43,4%-os részesedése van.

Ghosn a 2016-os autó bemutatóján


A Renault Ghosn letartóztatásának pillanatától belső vizsgálatokat folytatott az általuk Ghosnnak kifizetett pénzekről, ami egészen mostanáig tartott. A nyomozás kiderítette, hogy „Mr. Ghosn személyes kedvezményt élvezett 50.000 euró értékben, egy szponzorációs megállapodás keretein belül a Versailles-i Kastéllyal. A Renault úgy döntött, hogy a megfelelő szervek tudomására hozza az ügyet” – áll az autógyár közleményében.

Ghosn továbbra is letartóztatás alatt van, Japánban, ahol limitált lehetőségei vannak reagálni az ellene felhozott vádakra. A 2016. október 8-ai lagzi, melyen második feleségével, Carole-lal nősült meg, elég nagy visszhangot kapott az ára és a Marie Antoinette korabeli kosztümök miatt is. Sajtóhírek szerint egy külső forrás értesítette a Renault-t a problémáról, még szerdán, akik azonnal lépéseket tettek az ügy felgöngyölítésének érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: