DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Marko: Lauda járni sem tud, de ott lesz Abu Dhabiban

Niki Lauda a fejébe vette, hogy Abu Dhabiban a csapattal együtt szeretne ünnepelni, márpedig Helmut Marko szerint, ha valamit egyszer kitalál, az úgy is lesz, noha jelenleg a járás is nehezére esik.

Niki Lauda még nyáron került kórházba, mikor egy ibizai nyaralás során egyre súlyosabban kezdett köhögni, majd kiderült, hogy tüdő transzplantációra van szüksége az osztrák legendának. A helyzet, mint később a nyilvánosság tudtára hozták, annyira súlyos volt, hogy az orvosok szerint napjai lettek volna mindössze hátra Laudának, ha nem találnak megfelelő donort.

Bár múlt hónapban már elhagyhatta az intézményt, a Bécsi Általános Kórház orvosai szerint még így is intenzív kezelések várnak rá a rehabilitáció során. Korábban Bernie Ecclestone mondta el, hogy Laudának vannak olyan tervei, melyek szerint már Abu Dhabiban ott szeretne lenni a csapattal, most pedig Dr. Helmut Marko árulta el ennek a mikéntjét.

Marko biztos abban, hogy Lauda ott lesz a szezonzárón


„Beszéltem a napokban Nikivel, aki elhatározta, hogy ott lesz Abu Dhabiban. Már fel is vett maga mellé egy orvost, hogy segítse őt” – mondta el a Blick lapnak a Red Bull tanácsadója. „Igaz, jelen pillanatban még egy lépést sem tud megtenni segítség nélkül, és a botot sem tudja tartani.”

„De mind ismerjük őt. Ha egyszer a fejébe vesz egy célt, akkor könyörtelenül megpróbálja elérni azt. Csakúgy, ahogyan 1976-ban, mikor a Nürburgringen megégett teste pihenésért, relaxációért és türelemért kiáltott. Ehhez képest 40 nappal később már ott volt Olaszországban, 42 nap múlva pedig a negyedik helyen ért célba. Ez volt az egyik legnagyobb visszatérés a sporttörténelemben, és ez az a dolog, ami miatt mindent elhiszek, amit Niki mond. Ez az őrültség fogja őt eljuttatni Abu Dhabiba is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: