DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Megvan, hogy mikor térhet vissza Niki Lauda

Két hete engedték haza a kórházból az F1 egyik legendáját, de már meg is jelölte, hogy mikor akar újra ott lenni egy versenyhétvégén - a tervei szerint nem kell rá sokat várni.

A hatvankilenc esztendős osztrák legenda még júliusban lett rosszul ibizai nyaralása során. A helyzet súlyos volt, kritikus állapotban került kórházba, ahol rövid időn belül tüdőátültetést hajtottak végre a háromszoros világbajnokon, aki évek óta a Mercedes szaktanácsadója.

Szerencsére Lauda szervezete gyorsan befogadta az új szervet (amely nélkül az orvosok szerint legfeljebb napjai lettek volna hátra). Alig négy nappal az operáció után már magához tért, nemsokára a lélegeztetőgépre sem volt már szükség. Szeptemberben már arról volt szó, hogy hamarosan kiengedhetik a kórházból és bár a fertőzésveszély miatt akkor ez még elmaradt, nagyjából két héttel ezelőtt megtörtént.

00118011_702



Hozzátették, a Mercedes csapatelnökére most hosszú hetek intenzív rehabilitációja vár, ami alapján nem számíthatunk arra, hogy az osztrák feltűnne a paddockban a szezonból hátralévő F1-es futamokon. Lauda maga azonban mást szeretne: azt mondta Bernie Ecclestone-nak, az F1 korábbi vezérének, hogy ott akar lenni a szezonzárón, Abu Dhabiban.

"Azt mondta nekem, hogy a titkos terve az, hogy megjelenik Abu Dhabiban" - árulta el a Blick svájci lapnak Ecclestone. "Azt is mondta, hogy sokkal jobban érzi magát, csak még elég sok gyógyszert kell szednie. Hihetetlen, hogy min kell keresztülmennie, nem ezt érdemli" - tette hozzá.

A Blick szerint sok esély arra azért nincs, hogy Lauda engedélyt kap az Abu Dhabiba való utazásra és az F1-es hétvégén való részvételre, hiszen még csak két hete van otthon és november 25-én lesz az érintett futam, de a háromszoros világbajnok határozottan ezt szeretné.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: