DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Raikkönen: Boldogabb az életem a gyerekekkel

Kimi Raikkönen ismét beszélt fiáról, Robinról, de szóba került Sebastian Vettellel kialakult barátsága is. Raikkönen továbbra is szeretne a Ferrarinál maradni, melyet világbajnoki címhez akar segíteni.

 

A 2007-es világbajnokkal a német SportBild készített interjút, melyben Raikkönen beszélt egy kicsit a magánéletéről, melyet nem szeret kiteregetni a média elé, ahogyan a munkáról sem szeret beszélni a barátaival. Sebastian Vettelről is szó esett, akivel a finn szerint nagyszerűen kiegészítik egymást.

Kimi, már egy boldog családapa vagy, és sokkal nyugodtabbnak tűnsz kívülről, mint korábban, mióta van két gyermeked.

Talán, nem tudom. Az életem fárasztóbb lett, mióta családom van, de boldogabb is. A magánéletben mindig is más ember voltam. A legtöbben alighanem azt gondolják rólam, hogy őrült életet élek, de sosem volt ez a helyzet. Igazából csak más a munkám, mint a legtöbbeknek, ezért van az, hogy interjúkat kell adnom és mindenfélét írnak rólam az újságok, amit annyira nem kedvelek.

Hogyan változtatta meg a két gyermek az életed?

Nagyon. Mikor apa leszel, először azt sem tudod, hogy mit kellene csinálnod, milyen hatással lesz ez az életedre. Robinnak rengeteg kérdése van, amikre mindre megfelelő választ kell adnom. Mára már ő a legjobb barátom. Imádom, hogy mennyire szabadok és ártatlanok a gyerekek. Igazából az élet a gyerekvállalással kezdődik el igazán. Onnantól új értelmet nyer.

Korábban Jégembernek neveztek téged, mert úgy tűnt, semmi nem tud felidegesíteni téged. Mi a helyzet most?

Rendkívül ijedt voltam, mikor először fogtam meg a fiamat. Nagyon ideges voltam, mikor felemeltem. Nem tudtam, mit kell vele kezdenem, amikor először sírt, a második gyerekkel azonban már mindenki rutinosabb.

Raikkönen számára csak most kezdődött az igazi élet


Kevésbé fontossá vált az F1 az életedben a gyerekek miatt?

Nem. A Formula-1 sohasem volt számomra a világ közepe. Külön tudom kezelni a kettőt. A magánéletem teljesen különbözik attól, amit a versenyeken látnak tőlem. Imádok versenyezni, de a többi részét nem igazán szeretem. A barátaim tudják, hogy nem szeretem, ha a munkáról kérdeznek. Nem fogok nekik komoly válaszokat adni, nem szeretek a magánéletben a munkámról beszélni.

Robinból is versenyző lesz?

Nem tudom, mi szeretne majd lenni. Egyértelműen érdeklik a motorok és az autók. Ahogyan az apját is – nevetett fel Raikkönen. Ha nem lennék autóversenyző, akkor is valószínűleg valami olyasmit csinálnék, ami kapcsolódik az autókhoz, persze régen minden más volt. Az első autóm egy Lada volt, ma pedig már Ferrarival járok. Amit viccesnek találok, hogy Robin mindig előre akar ülni, hátul nem marad meg. Annyi bizonyos, hogy Robin előtt szabad a döntés, semmit sem fogok erőltetni.

Ausztriában Vettel előtt végeztél, Németországban elengedted magad mellett. Segíteni fogod őt a Hamilton elleni harcban?

Eljön majd az a pont a világbajnokság során, ahol már a csapat érdekeit kell előtérbe helyezni. Ismerős már nekem ez a helyzet, nem tegnap kezdtem. Számomra ez pont annyira normális, mint nektek elkészíteni egy interjút.

Hogyan működhet köztetek barátság egy ennyire önérdekű és politikai sportban?

Nagyon egyenes ember és ezen a sikerei sem változtattak. Még ha néha össze is ütközünk, megbeszéljük, aztán azzal rövidre is zártuk a témát. Seb egy olyan ember, aki el tudja ismerni, ha hibázott és én is ilyen vagyok. Jobb ilyen légkörben dolgozni. Ez a csapatnak is jó, hiszen így gyorsabbá tehetjük az autót, ahelyett, hogy csak egymást marnánk folyton. Mindkettőnknek ugyanaz a célja: világbajnokká akarjuk tenni a Ferrarit. Nagyszerűen kiegészítjük egymást annak tekintetében, hogy előrébb segítsük a csapatot.

Örülsz neki, hogy Vettel továbbra is azt szeretné, hogy te legyél a csapattársa?

Hát, nyilván jobb, mintha azt mondaná, hogy egy idióta vagyok. Illetve néha ezt is mondja, de nem túl gyakran – nevette el magát ismét Kimi Raikkönen. Összességében mindig is jól kijöttünk. Nem keveri bele a sportba a politikát, meg a többi sz*rt, ezért vagyunk mi barátok. Természetesen én maradni szeretnék, de a döntés a Ferrarié. Most erre várunk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: