DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Megnyílt a legújabb Schumacher-múzeum

A kölni kiállítás nem az első az utóbbi években, amely Michael Schumacher előtt tiszteleg: a múzeum fő kiállítási darabjai a hétszeres világbajnok 12 korábbi autója.

A Motorworld Köln Rheinland létesítményen belül található meg a Michael Schumacher Private Collection névre hallgató kiállítás, amely a látogatók előtt holnap nyitja meg kapuit, a média azonban már pénteken szemügyre vehette.

A korábbi repülőgéphangárban, 1000 négyzetméteren található kollekció fő kiállítási darabja Michael Schumacher 12 korábbi versenyautója, köztük hét Ferrari, két címszerző Benetton és az 1991-es Jordan, mellyel bemutatkozott a Formula-1-ben. Ezek mellett trófeák, sisakok, versenyoverallok, valamint családi fotók és sajtókivágások is megtalálhatók a múzeumban. Archív videók és interjúk is megtekinthetők olyan, a világbajnokhoz közel álló személyekkel, mint Jean Todt, Flavio Briatore, Sebastian Vettel vagy Felipe Massa.



„A kiállításon jelentős darabok találhatók meg személyes gyűjteményéből” – idézi Schumacher menedzserét, Sabine Kehmt a motorsport.com. „Tökéletes, hogy a kiállítás a Motorworldben talált otthonra, mivel csak kilométerekre található Michael szülővárosától, Kerpentől. Tetten érhető az autók iránt közös szenvedély.”

A múzeum heti hét napon át ingyenesen felkereshető lesz szombattól, a szervezők évi félmillió látogatót várnak Kölnbe. Nem ez az első kiállítás, amely Michael Schumacher 2013-as síbalesete óta nyílt, két éve Marburgban hoztak létre egy hasonló tárlatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: